Näringslivet

Gnosjöandans Näringsliv är en ideell näringslivsförening med säte i Gnosjö kommun. Vi verkar för ett konkurrenskraftigt näringsliv och är bryggan mellan näringsliv, kommun och skola. Tillsammans med våra medlemsföretag ser vi till att Gnosjöandan hålls levande - år efter år.

Där näringslivet blomstrar

Gnosjöandan

Här lever vi Gnosjöandan. Ja, faktum är att det är vi som gör den levande. Här sprakar näringslivet och vi växer för var dag. Vi har över 230 registrerade företag i vår förening. 

En gång var vi den plats i Sverige där allra flest företag blomstrade. Vi anses fortfarande duktiga på företagande och är på en resa att återta titeln som Sveriges mest företagsamma plats. Ja, vi skulle vilja kalla oss Sveriges egna Silicon Valley. Andra beskriver oss som företagens centrum och vi är beredda att hålla med.

Här finns hundratals välmående företag med en kultur som inte liknar andra platser. Vi är hjälpsamma och rekommenderar gärna grannen om vi inte har tid, plats eller kompetens nog att ta emot förfrågan själva.

Vi har genom historien varit kända för vår anda och den lever i högsta grad kvar än i dag. Men i takt med tiden har också andan utvecklats och präglats av sin samtid. Kanske kan vi kalla dagens anda för Gnosjöandan 2.0. Vi är fortfarande arbetsamma, entreprenöriella och hjälpsamma. Men idag i högteknologiska miljöer, med unika och världsomvälvande innovationer.

Våra medlemmar
GNOSJO BRAND 210906 6110 Flare 4K

Vårt näringsliv

Group Of People

Anställda

5 000 st

Rocket

Omsättning

15 miljarder

Office Building

Företagsbyggnader

1,5 miljoner kvm

Skatteintäckter

Skatteintäkter

1,4 miljarder

People Woman Glasses

Kvinnor i styrelser

200 st

Nyheter

Nyheter

Etablera företag

Verka i Gnosjöandan

Gnosjöandan är historisk men ack så levande. Här verkar du på en plats med kontraster mellan högteknologi, automatisering och global handel — och det totala lugnet. Hos oss sitter företagsamheten i benmärgen.

Du har säkert hört talas om kända varumärken som Thule, Konstsmide och Garo. Men visste du att alla tre är grundade och aktiva här?

Tillsammans omsätter vi 15 miljarder kronor i våra 237 bolag som dessutom ger upphov till 5 000 arbetstillfällen. 

Vi kanske inte har ett pulserande centrum att skryta med men här får du i alla fall plats – och då menar vi gott om plats. Med 450 kvadratkilometer naturresurs är vi redo att ta emot dig oavsett hur stor eller liten du är. Och det bästa av allt – hos oss får du utrymme att växa.

Här blir du en del av en global värld, samtidigt som du står med båda fötterna på jorden, stabilt i den småländska mossan oavsett hur granarna – och världen – vajar omkring dig.

Det är inte för sent att bli en del av Gnosjöandan. Välkommen att starta eller driva ditt företag hos oss!

GNOSJO BRAND 210904 4825 4K

Dags att bli medlem!

Bli en del av Gnosjöandan

Vill du bli en del av den omtalade Gnosjöandan och vara med och hålla den vid liv? Oavsett vem du är eller vilket bolag du driver är du varmt välkommen att bli en av oss. Och självklart står en rad härliga förmåner redo för dig som väljer att bli medlem hos oss. Här är bara ett axplock av allt vi erbjuder.

Inbjudan till frukost- och kvällsmöten, samverkansprojekt med skolan, frakt- och elavtal, utbildning via IHM Business School till kampanjpriser samt årlig inbjudan till årsmöte.

Med våra 238 verksamma flermansbolag omsätter vi knappt 15 miljarder och har tillsammans över 4 000 anställda. Här finns tre framgångsrika börsnoterade bolag som valt att etablera sig och stanna kvar i vår kommun. Vi är mer eller mindre kända för vårt sätt att driva företag. Här är de allra flesta bolagen familjeägda och drivs vidare i både tredje och fjärde generationen.

En sak är säker. Väljer du att bli en av oss kommer du inte ångra dig. Dessutom är det enkelt.

Vill du veta ännu mer?

Läs mer
GNOSJO BRAND 210906 6766 4K

Styrelsen

Markus Brunner

Ordförande

070 588 66 98

markus@gnosjoandan.com

Göran Göhlin

Göran Göhlin

Ledamot

037 033 15 02

goran@gohlins.se

Angelanydensandqvist

Angela Nydén Sandqvist

Ledamot

073 093 31 03

angela@vestboemb.se

Hanna9 (1)

Hanna Forthmeiier

Ledamot

0370-82716

hanna@highchaparral.se

IMG 9046 4

Elin Elmersson

Ledamot

076 392 25 21

elin@contentbye.se

Jonas Johansson (1)

Jonas Johansson

Ledamot

070 334 20 17

jonas.johansson@konstsmide.se

Gustaf 1

Gustaf Josefsson

Ledamot

072 549 90 01

gustaf@joma.se

Kristian Fahltengard

Kristian Fältengård

Ledamot

0370 256 70

kristian.faltengard@thule.com

Carl Johan Magnusson Axelent

Carl-Johan Magnusson

Ledamot

0370 37 32 82

calle@axelent.se

Eric Liljendahl4 (1)

Eric Liljendahl

Näringslivschef

0370-33 10 09

eric.liljendahl@gnosjo.se