Ett lyckat årsmöte

Ordförande har ordet

12/04/2022

Den 30 mars hade Gnosjöandans Näringsliv årsmöte på Köket i Gnosjö. Tillsammans var vi 40 personer som åt en god middag tillsammans. Årsmötet innebar inga sensationer mer än att vi välkomnade en ny kandidat till styrelsen, Carl-Johan Magnusson till vardags på Axelent, och avtackade Michael Stener från Bygga efter en väl genomförd medverkan i styrelsen.

Temat för kvällen var Gnosjöregionen kommer att bli Sveriges framsida och det fick vi tydligt beskrivet hur.

Under kvällen fick vi lyssna till Fredrik Erlandsson från Jönkpings Bygginvest som inledde samtalen med att berätta om sju nya lägenheter som byggs i ”Postenhuset” i centrum och som ska vara stå färdiga i höst.

Emil Göhlin tog vid och berättade om Klubben by Göhlins. Ett aktivitetshus innehållande fyra padelbanor, 500 kvadratmeter crossfitgym, två golfsimulatorer, två jaktsimulatorer, loungeavdelningar, bastu och tre olika kontor med tillhörande konferens möjligheter. Aktivitetshuset ska stå klart i juni.

Henrik Sjöberg från Vernum som har köpt mark mitt inne i Gnosjö med syftet att bygga 35–40 klimatsmarta lägenheter i trä berättade om deras satsning. På området ska det finnas små lägenheter till ett rättvist pris för studerande och större lägenheter för den som vill. Eventuellt blir där också ett trygghetsboende. Byggstarten förväntas till slutet av året.

Efter Henrik tog Johan Hellström på Hestravikens Värdshus över och berättade om sitt 50 miljonersbygge utmed Nissan. Där bygger man en lyxig spaanläggning med stora av möjligheter. I erbjudandet står ett dopp i Nissan med möjlighet att fortsätta sin vistelse genom att avnjuta ett glas champagne i den nya baren eller tid för återhämtningen i något av de nya hotellrummen.

Louise Söderlund på Isaberg Mountain resort berättade om deras stora visioner med fler stugor, ett skidspår med konstsnö och en ny hotelldel. Isaberg som idag lockar turister året om får i vår också Skandinaviens största pumptrackbana.

Emil Göhlin tog återigen vid och visade sina 22 naturtomter vid Viks strand. Intresset för tometerna har varit över förväntan och några tomter har redan gått till försäljning. Schaktningen av tomterna ät påbörjad och flera unga familjer är intresserade av rota sig på platsen.

Carl-Johan Magusson berättade om Aktivitetshuset i Hillerstorp som redan står klart. Här finns tennisbana, padelbana och boulebana. I huset finns även loungdelar där föräldrar eller kompisar kan hänga medan barnen eller kompisen tränar.

Daniel Pettersson på Isaberg Golfklubb berättade om visionen med att stycka av och förbereda för nya tomter på Gnosjösidan. I planen finns också ett nytt hotell.

Utöver privata satsningar är Töllstorpehallen också igång med en nybyggnation. På området byggs ett rehabliteringsspa som ska stå fädigt till vintern.

Extra kul att vårt kommunalråd Kristine Hästmark avslutade tillställningen med orden ”Den roligaste kvällen jag haft på mycket länge, att så mycket händer i Gnosjöregionen”

 

Göran Göhlin,
Ordförande Gnosjöandans Näringsliv

Gnosjöandan
Gnosjöandan 2
HC Nybyggare Img001

Bli en del av Gnosjöandan i sommar

11/04/2022

I dag öppnade High Chaprral sin biljettbokning inför säsongen 2022. Den 26 maj slår Sveriges vildaste äventyrspark upp dörrarna igen. Välkommen att ta del av Gnosjöandan i sommar!

Läs merArrow-right
GNOSJO BRAND 210904 2767

Företagsbesök av kommunen

07/04/2022

Efter nästan två år av råd, rekommendationer och restriktioner mot bakgrund av covid-19, startar kommunen åter upp företagsbesöken.

Läs merArrow-right
DSC01978

Besöksnäringsträff GGVV

25/03/2022

Hitta nya samarbeten och inspireras av andra Under en förmiddag träffas aktörer inom besöksnäringen i GGVV (Gnosjö, Gislaved, Vaggeryd, Värnamo) för att hitta samarbeten sinsemellan.

Läs merArrow-right