Gnosjöandan uppmärksammar ung entreprenör med stipendium

17/06/2022

Som en del i vår satsning på ungt entreprenörskap delar Gnosjö kommun tillsammans med Gnosjöandans Näringsliv ut ett stipendium till en ung entreprenör i kommunen för att uppmärksamma och stärka entreprenörskapet. Stipendiet innebär deltagande på eventet Emax där hundra unga entreprenörer från Sverige samlas. Vinnaren av stipendiet år 2022 är Lucas Rundén.

Gnosjö Kommun och Gnosjöandans Näringsliv har tillsammans med organisationen Emax valt att uppmärksamma unga entreprenörer i kommunen genom att erbjuda dem deltagande i Emax. Stipendiet ämnar lyfta unga entreprenörer som visat upp ett extra driv och innebär att denne får delta på eventet Emax. Under fem dagar innehållande föreläsningar, workshops, nätverkande och annat spännande ses entreprenörerna på Chalmers tekniska högskola i Göteborg.

- För Gnosjö kommun är det viktigt att stötta våra ungdomar. Det är ett ständigt pågående arbete och vi är glada över att tillsammans med Gnosjöandans Näringsliv få ge detta stipendium till Lucas Rundén. Lucas har visat upp en entreprenörs- och innovationsanda som tar Gnosjöandan till nästa nivå med sitt UF-företag Noll Deponi. Företaget tog hem storslam under SM i Ung Företagsamhet, något Lucas gjorde tillsammans med Selma Hästmark och Emil Falk. Vi är glada och ser fram emot att låta honom ta nästa steg i sitt entreprenörskap på EMAX 2022, säger Anna Engström kommundirektör Gnosjö kommun.

Den 19–23 juni kommer stipendiaterna att vara med på Emax och blir därmed även del i nätverket på över 4000 personer som har varit på Emax Sverige, Nordic, Norge och Kenya. 99 procent av de tidigare deltagarna rekommenderar Emax till andra unga entreprenörer. Konceptet, som är under ständig utveckling, har en historia av höga utvärderingsbetyg och är ett mycket uppskattat inslag hos stipendiaterna när de ska utvecklas i sitt entreprenörskap.

- Från näringslivets sida är vi glada att det föds nya entreprenörer. Vi är i behov av framtida stjärnor som kan axla och bygga framtidens företag. För oss är det självklart att bidra till nya stjärnskott. Samtidigt är det roligt att få sätta Gnosjöandan på kartan och hålla den levande även för kommande generationer, säger Göran Göhlin ordförande i Gnosjöandans Näringsliv.

Emax har arrangerats sedan 2002 och som en del av entreprenörsutbildningen kommer deltagarna tävla genom att arbeta fram idéer och koncept kopplat till FN:s Globala Mål.

- Det ska bli otroligt intressant att se vad deltagarna kan komma på för idéer. Vi vet att vår tävlingsprocess fungerar väl och att kunna involvera de Globala Målen tidigt i entreprenörsresan är viktigt. Att kombinera affär med lösningar på problem som också gör världen bättre kommer bli avgörande för att lösa de utmaningar vi alla står inför, avslutar Emax VD Jonathan Rudman vd på Emax.

Bussen Jkpg Hillertsorp Gnosjö

Det blev en busslinje – och en lyckad sådan!

21/04/2022

Det senaste året har näringslivet tillsammans med kommunen och enskilda företag lagt ner stort engagemang och hjärta i att få till en busslinje mellan Jönköping – Hillerstorp – Gnosjö.

Läs merArrow-right
GNOSJO BRAND 210906 7882 Bleu 4K

Ett lyckat årsmöte

12/04/2022

Den 30 mars hade Gnosjöandans Näringsliv årsmöte på Köket i Gnosjö. Tillsammans var vi 40 personer som åt en god middag tillsammans. En kväll med tema - Gnosjöregionen kommer att bli Sveriges framsida.

Läs merArrow-right
HC Nybyggare Img001

Bli en del av Gnosjöandan i sommar

11/04/2022

I dag öppnade High Chaprral sin biljettbokning inför säsongen 2022. Den 26 maj slår Sveriges vildaste äventyrspark upp dörrarna igen. Välkommen att ta del av Gnosjöandan i sommar!

Läs merArrow-right