Brännehylte Handelsträdgård

Färgsprakande och blomstrande handelsträdgård

09/02/2022

Annika Natzén driver den färgstarka och blomstrande handelsträdgården i Brännehylte utanför Hillerstorp. I butiken finns ett brett sortiment av växter och tillbehör för såväl hem som trädgård. Lite speciellt är det ändå att medarbetarna på Brännehylte Handelsträdgård tillsammans besitter över 60 års erfarenhet som florister, trädgårdsmästare och trädgårdsdesigners.

Vad är Gnosjöandan för dig?
Gnosjöandan innebär att vara företagsam och aldrig ge upp även om det är svårt ibland. Här blomstrar en kultur som låter oss veta att gräset alltid är grönare på andra sidan och att hårt arbete är mödan värd.

Varför väljer du att verka på platsen?
Jag bor själv i kommunen och tyckte det behövdes en handelsträdgård här. För mig kändes det självklart att människorna som bor här också ska få njuta av en färsk bukett på bordet eller snygga buskar som avgränsar tomten. Så för sex år sedan öppnade jag en handelsträdgård i Brännehylte.

Varför driver du bolag?
Jag driver bolag för att det ger mig chansen att få förverkliga mina egna tankar och idéer. Och även om det är mycket jobb är det värt det. Min handelsträdgård har kommit att bli mitt lilla skötebarn som jag är stolt och glad över att tillsammans med mina härliga medarbetare ha fått till så bra.

Tulpaner

Vad innefattar din verksamhet?
Själva verksamheten är en handelsträdgård, blomsterbutik och inredningsbutik i ett. Här finns ett fullsortiment av växter för trädgården och hemmet samt trädgårdsredskap, utekrukor, gödning och jord. Hos oss finns också ett stort utbud av snittblommor, krukväxter och inredning.

Vi erbjuder även hjälp med trädgårdsdesign både till privatpersoner och företag. Man skulle nog kunna kalla oss för blomsterhandlarnas egen cateringfirma. Vi åker nämligen ut och planterar säsongsblommor och levererar veckobuketter hos de företag som önskar.

Varför väljer du att engagera dig i näringslivet?
För mig känns det viktigt att de mindre aktörerna finns kvar och håller bygden levande. Därför förespråkar jag alltid att handla lokalt så mycket det går.

Beskriv Gnosjöandan med ett ord.
Driftig.

 

Besök hemsidan eller kontakta Annika Natzén för mer information. 
info@brannehyltetradgard.se
www.brannehyltetradgard.se

Gnosjöandan 3

Angela Nydén Sandqvist

06/03/2022

Angela Nydén Sandqvist bor och verkar mitt i Gnosjöandans centrum. Till vardags utvecklar hon Vestbo Emballage som arbetsplats och för ett år sedan trädde hon in i styrelsen för Gnosjöandans Näringsliv.

Läs merArrow-right
Gårö Team

Gårö Plåtprodukter

25/02/2022

Gårö Plåtprodukter bedriver sedan 1998 sin verksamhet i Gnosjö. På Gårö bearbetar man tunnplåt i en modern maskinpark som tillåter såväl stansning som bockning, pressning, svetsning och montering.

Läs merArrow-right
Humlagård Gnosjö

Humlagård - ett mysigt krypin mitt i centrum

09/02/2022

Carolina Smedberg är uppvuxen på en gård i Humla. Idag är den gamla familjegården hjärtat i hennes nystartade verksamhet – Humlagård. Ett ekologiskt café mitt i centrala Gnosjö.

Läs merArrow-right