Humlagård - ett mysigt krypin mitt i centrum

Ekologiskt, hållbart och närproducerat

09/02/2022

Carolina Smedberg är uppvuxen på en gård i Humla. Idag är den gamla familjegården hjärtat i hennes nystartade verksamhet – Humlagård. Ett ekologiskt café mitt i centrala Gnosjö.

Vad är Gnosjöandan för dig?
Att hjälpa till att inspirera varandra att våga följa sin dröm och göra precis det man vill göra. Man hjälp åt på alla plan både ekonomiskt och med hejarop. Det finns inte konkurrens här på samma sätt som på andra plaster. Här hjälper man varandra snarare än stjälper varandra.

Varför väljer du att verka här?
Jag har länge velat öppna ett café och funderat i olika banor kring hur. Ett tag tänkte jag köpa en lokal i Majorna i Göteborg och starta min egen verksamhet där men så träffade jag min sambo som bodde i Gnosjö och då kändes det plötsligt helt otänkbart att starta upp något i Göteborg. När det sedan visade sig att det stod en ledig lokal med alldeles perfekt läge mitt i centrala Gnosjö kändes det mitt i prick. Människorna i den här byn är framåt så det kändes väldigt dumt att inte testa idén just här. Är det någonstans på landsbygden som en sådan här galen idé skulle fungera så är det i Gnosjö. Jag tycker människorna här förtjänar en lugn lunch och en riktigt god kaffe också.

Humlagård

Din verksamhet är mer än bara ett café. Kan du beskriva din affärsidén?
Det viktigaste för mig har alltid varit att skapa en mötesplats dit människor kan få komma och bara må bra. Om det handlar om en god fika eller att få samtala med någon så är det vad som är viktigt. För mig spelar det ingen roll hur kakorna ser ut för det är inte det Humlagård handlar om.

Ändå är huvudverksamheten i det här forumet såklart mitt café i Gnosjö. Där serverar jag fika och mat som jag tillagar på ekologiska råvaror samt säljer småskaligt mathantverk.Vid sidan av det syr jag också upp kläder. Det blir mycket klänningar och en del av dem finns att se på Humlagård i Gnosjö eller köpa via min webbplats. Jag syr lite av varje men jobbar främst med återbrukade och ekologiska tyger.

Sedan är självklart gården i Humla en viktig del i min affärsidé. Det är väl egentligen den som är hjärtat verksamheten. Där odlar jag och min syster en stor del av de råvaror som används på cafét. Mina föräldrar tillsammans med mina syskon driver också en mjölkgård där jag hämtar ekologisk mjölk.

Beskriv Gnosjöandan med ett ord.
Hjälpsamhet.

 

Besök hemsidan eller kontakta Carolina Smedberg för mer information.
carolina@yogiclass.se
www.yogiclass.se

Gnosjöandan 3

Angela Nydén Sandqvist

06/03/2022

Angela Nydén Sandqvist bor och verkar mitt i Gnosjöandans centrum. Till vardags utvecklar hon Vestbo Emballage som arbetsplats och för ett år sedan trädde hon in i styrelsen för Gnosjöandans Näringsliv.

Läs merArrow-right
Gårö Team

Gårö Plåtprodukter

25/02/2022

Gårö Plåtprodukter bedriver sedan 1998 sin verksamhet i Gnosjö. På Gårö bearbetar man tunnplåt i en modern maskinpark som tillåter såväl stansning som bockning, pressning, svetsning och montering.

Läs merArrow-right
Brännehylte Handelsträdgård

Brännehylte Handelsträdgård

09/02/2022

Annika Natzén driver den färgstarka och blomstrande handelsträdgården i Brännehylte utanför Hillerstorp. I butiken finns ett brett sortiment av växter och tillbehör för såväl hem som trädgård.

Läs merArrow-right