Evenemang

Är du arrangör och vill synas här?

Är du arrangör av ett event, en aktivitet eller liknande i Gnosjöregionen skulle vi vara väldigt tacksamma för att du lägger in detta i vår evenemangskalender. Tillsammans skapar vi en aktiv plats med mycket att göra och utforska!
Skicka in ditt evenemang

Herrar A-lag Div 4. Västra , Gnosjö IBK vs Värnamo S:a FF

Välkommen till Töllshov i Gnosjö när Gnosjö IF välkomnar Värnamo S:a FF på hemmaplan. 

Sport-Outlet Kulltorp


Välkomna till Enendas Sport-Outlet i Kulltorp! Öppet 25 maj 10-13. Här kan du fynda träningskläder, skor, väskor, bollar, innebandyklubbor, sportartiklar mm från kända varumärken till 30-80% rabatt. Adidas, Puma, Nike, Select, Craft, Oxdog, Unihoc, Salming, Umbro, Uhlsport mfl.

Nationalparkernas dag


Välkommen till Nationalparkernas dag på Store Mosse och naturum. Det utlovas en spännande dag för stora och små.  - Tea @ thePark. Barn och vuxna! Hjälp forskarna förstå klimatet.- Lyssna på våra forskare som berättar vad de gör i nationalparken.- Hinderbana på Trollstigen.- Marknadsstånd med lokala hantverkare på grönytan.- Stora Fågeltornet är bemannat.- Tipspromenad på Wibecksleden.- Prova den nya Tryfflansagan.- Fika- och matförsäljning.- Träffa nationalparkens.samarbetspartners.- ...och massor med annat kul! Fördjupning av Tea@thePark: Gräv ner te hemma – hjälp forskare på Store Mosse I sommar kommer nationalparken Store Mosse att stå värd för ett interaktivt forskningsprojekt – Tea @ the Park. Där samarbetar medborgare med forskare från Nederländerna för att studera klimat- och markegenskapernas inverkan på nedbrytning och kol lagring i jord, och att förbättra en forskningsmetod för att studera nedbrytning. Från 26 maj – 1 augusti 2024 kan besökare i Store Mosse nationalpark hämta ett science kit på naturum. I detta vetenskapspaket hittar du allt du behöver för att utföra ditt eget experiment hemma med enkla köksredskap. I sommar samlar deltagarna in data om nedbrytning och markegenskaper hemma, genom att göra enkla tester vid två tillfällen. Samtidigt gör forskarna samma mätningar i nationalparken. Deltagarna skickar sina resultat till forskarna. Därefter kommer forskargruppen att kombinera all data och testa hur markegenskaper och det lokala klimatet påverkar nedbrytningen. - Vi vill få fler besökare att bli medforskare för att hjälpa till att lösa frågan om klimatet. Detta hoppas vi ska skapa större engagemang för både forskning i sig och våtmarker, säger Carina Härlin som är föreståndare för naturum vid Store Mosse. Att förstå hur kol lagras i marken är ett viktigt bidrag till att hantera klimatförändringarna. Torvmarker, som kärren och myrarna i Store Mosse, är mästare i att lagra kol eftersom nedbrytningen går långsamt. Ekologer från Utrecht University och Radboud University i Nederländerna vill ta reda på hur nedbrytning i marken i Store Mosse nationalpark fungerar i jämförelse med andra platser. En metod för att studera nedbrytning är att mäta hur växtmaterial bryts ner. Te görs av växtblad. Genom att gräva ner specifika typer av te i jorden kan vi upptäcka hur jordorganismerna bryter ner tebladen. Men det finns utrymme för förbättringar. Besökarna uppmanas att testa användningen av olika typer av te och hjälpa forskarna att förbättra tepåsemetoden. - Du kan utföra detta experiment hemma. Alla är välkomna att vara med, oavsett om du bor i Sverige eller någon annanstans i världen, säger Carina Härlin. FaktaTea @ the Park drivs av forskare från Radboud University och Utrecht University (Nederländerna) och chefer för National Park Store Mosse (Sverige). Projektet finansieras av British Ecological Society (bidragsnummer: OR23\1012), och Tea Tales-projektet.

Följ med till Susanne Smedbergs trädgård

Följ med hem till Susanne Smedbergs trädgård där blommor och planteringar står i fokus. Perfekt för den som söker inspiration eller njuter av vackra miljöer. Vi gör denna ljumma och fina majkväll ett besök i Susanne Smedbergs trädgård i Broddarp, strax sydväster om Skillingaryd. Susanne är ordförande i Vaggeryds trädgårdsförening som ska vara Sveriges största trädgårdsförening och firar 92 år senare i sommar. Vi har lagt träffen så sent som möjligt i maj för att få så mycket färgprakt som möjligt. Anmälan ska ske då det serveras god fika, till billig penning, och som var och en betalar på plats istället för entréavgift. Vill ni se mer inför besöket gå till @smedbergsusanne på Instagram.Anmälan: Görs senast den 22:e maj till Egert på SMS: 070-586 56 52. Samling vid Åkers kyrka klockan 18.00.

Vårkonserter


Musikcafé Tisdag 21/5 kl. 18:00. Kyrkans hus, Hillerstorp. Musikcafé med Uppstarten/Uppstråket, piano/gitarrelever och solister. Vårkonsert Onsdag 29/5 kl. 18:00. Equmeniakyrkan, Åsenhöga. Slagverksensemble, blåsensemble, sång och blockflöjt med Ekbackens åk 2. Välkomna!

AW på Klubben - sista torsdagen i månaden

Padel, pasta och trevlig stämning sista torsdagen i månaden på Klubben! Välkommen sista torsdagen i månaden till Klubben där det bjuds på padel samt möjligheten att boka mat och dryck. En ny rätt med chorizofärs kör vi nästa torsdag samt vårt vegetariska alternativ tryffelpasta. Boka mat via DM på Instagram eller på info@klubbenbygohlins.com, senast dagen innan.Matservering: 17:45-21:00Padeln: 16:30-21:00

Herrar A-lag Div 4. Västra , Gnosjö IBK vs Lagans AIK

Välkommen till Töllshov i Gnosjö när Gnosjö IF välkomnar Lagans AIK på hemmaplan. 

Skärvhult Triathlon

Team Skärvhult bjuder in till årets upplaga av Skärvhult Triathlon.  Lördagen den 8:e juni är det dags igen! Välkommen till en spännande utmaning för både kropp och knopp i detta triathlon i den småländska landsbygden.  Välj om du vill genomföra samtliga grenar eller någon utav dem: - Simning ca. 400 m- Löpning ca. 4,3 km- Cykling ca. 12 km Alla deltagare har chans till fina priser.  Pris: 40 kr för vuxna. Gratis för barn.  Intresseanmälan (ej bindande) görs till sandyling95@outlook.com.  Ta med egen picknick eller något att lägga på grillen efter målgången. Du kan också förboka hamburgare hos Gordon Cook via 070 673 68 17 eller info@cookscatering.se.Fika finns till försäljning på plats.  Parkering och start vid Cook's catering. Ankomstanmälan fram till 09.30 för tävlande.  Allt deltagande sker på egen risk. 
1 2 3