Fiska

111 sjöar, många fiskemöjligheter

Att fiska i Gnosjöregionen erbjuder en mångfald av fiskevatten som är perfekta för alla typer av sportfiskeentusiaster. Bara i kommunen har vi 111 sjöar och mer finns det i våra grannkommuner.

Gnosjöregionen med sina många sjöar, åar och bäckar rymmer ett brett utbud av fiskarter. Oavsett om du är en erfaren fiskare eller en nybörjare kommer du att kunna njuta av spännande och utmanande fiske i dessa vatten. Många vattendrag är ofta mindre utforskade och mindre trånga, vilket ger en mer intim och avskild fiskeupplevelse. Här kan du stöta på arter som bland annat abborre, gös, mört och gädda.

För att fiska i Gnosjöregionen krävs oftast fiskekort, som kan köpas på olika platser i närheten av fiskevattnen så som till exempel Karins Lanthandel i Kulltorp eller Dannäs Våffelcafé. Det är viktigt att respektera fiskebestämmelserna och ta hänsyn till naturen för att bevara fiskbeståndet och dess livsmiljö. Vilka sjöar som du får fiska i ser du enklast genom iFiske, där du även kan köpa fiskekort digitalt till många av sjöarna i regionen.

Följande Fiskevårdområdens finns tillgängliga i Gnosjö kommun under Ifiske:

- Flaten/Mosjön FVOF

- Gnosjö Sportfiskeklubb (Mossasjön)

- Götarpssjöns FVOF

- Härens FVOF

- Skärvsjöns FVOF

- Hästhultasjöns FVOF

- Nissasjöarnas FVOF

Till dessa tillkommer Töllstorpssjön som ligger på kommunal mark och därmed öppen för alla. 

Glöm inte att när du är ute i naturen så råder Allemansrätten vilket innebär friheter men också hänsynstagande och ansvar för dig som vistas ute i det fria. 

DSC02164

Mer information om fiske hittar du här