Skidor i Gnosjöregionen

Skidor? Absolut!

Trots att vi ligger långt från fjällen och bergen finns det ett flertal olika möjligheter till att åka skidor här. Allt mellan utför och längd, på snö och asfalt.

Isaberg Mountain Resort

På Isaberg finns ett riktigt berg med stor fallhöjd, pister i flera nivåer och väderstreck. Här hittar du 8 liftar och 11 pister från skönt grönt till hisnande svart. Vilket äventyr väljer du? Södra Sveriges största skidanläggningIsaberg är en klassisk vintersportort med hundraåriga anor. Detta är helt unikt för södra Skandinavien och idag är Isaberg Mounatin Resort södra Sveriges största skidanläggning. Det finns backar i alla svårighetsgrader och en skidort runtom med stugby, restaurang, sportbutik och skidskola.

Kyllåsbacken

Ett stenkast väster om E4an ligger denna pärla till skidbacke i skogarna utanför Skillingaryd. 420 meter skidbacke var det kanske inte många som förväntade sig på 70-talet när den grundades men här står den nu. Kyllåsbacken drivs ideellt av en ekonomisk förening och har ett 70-tal medlemmar idag. Att skapa en mötesplats har varit grunden för skapandet av backen. Med detta som utgångspunkt och en vision av att vara en kraft i samhället donerar föreningen mycket till olika hjälporganisationer från de intäkter som man har.  Vid backen finns det en värmestuga både på toppen och en i dalen. I anslutning till backen finns det flera grillplatser och ett vindskydd för den som vill övernatta eller ha en hajk. Idag är backen 420 meter lång med en fallhöjd på 75 meter och utrustad med pistmaskin, konstsnöanläggning och knapplift. Eftersom det är osäkert med snöläget många gånger rekommenderar vi att du går in på den egna hemsidan för Kyllåsbacken som du hittar nedan. 

Alandsrydsbacken

Alandsrydsbacken är en lokal skidbacke i Värnamo. Perfekt för barnfamiljen, vi har knapplift och 2 olika backar. Välkommen! Alanadsrydsbacken kan erbjuda 2 backar med knapplift. Utöver detta finns här även på området grillplatser som är öppna för de som använder skidbacken. Skulle du ha glömt kaffet hemma så finns det en kiosk på området där du kan köpa kaffe, dricka och godis.  Man måste ha ett liftkort för att få åka i backen. Liftkort köps på plats och kan betalas med Swish eller kontant. På Alandsrydsbacken kan man även hyra utrustning. Uthyrning av utrustning finns på plats och görs i samarbete med Roupéz Skidshop. Vid uthyrningen finns det toalett. Parkering finns i direkt anslutning till Alandsrydsbacken. Eftersom det är osäkert med snöläget många gånger rekommenderar vi att du går in på den egna hemsidan för Alandsrydsbacken som du hittar nedan.  När det inte ligger snö i backen kan den användas för downhill-cykling, med tillhörande lift för cykeln. Foto: Joakim Norgren

Töllstorps fritidsområde

I Töllstorps fritidsområde kan den som gillar längdskidor roa sig året runt. Sommartid finns här ett två kilometer långt rullskidspår som heter "Gnosjöslingan". Detta spår går genom genom området och under vintern görs här skidspår när snön fallit. Då kan de även dras spår runt fotbollsplanerna och vid riktigt snöiga vintrar kan det även göras spår runt hela Töllstorpasjön.