Smultronställe: Vandring med kommundirektören

Kommundirektörens bästa vandring

Anna Engström, kommundirektör i Gnosjö kommun, träffade vi på Visit Gnosjö för att prata om vad hon gillar mest med vår lilla kommun. Vad för smultronställe har hon att bjuda på?

- Det är inte helt enkelt att välja bara en plats. Jag är en person som gillar att upptäcka och se olika platser. När jag tänker på var jag trivs bäst kommer jag hela tiden tillbaka till att jag gillar att vistas i skogen. Vi har väldigt fina vandringsleder i kommunen och jag försöker gå några nya sträckor varje år. Jag tycker om att upptäcka vad som finns bakom nästa krök. Nackdelen är att det blir svårt att vända om då man vill gå lite till, och lite till.

Genom kommunen slingrar sig flera olika leder av olika längd och svårigheter. En av de kortaste är kanske Saxhytteleden utanför Marieholm.

- Saxhytteleden är perfekt för den som vill vandra en kortare sträcka och kombinera denna med kultur. Leden går genom den gamla kulturhistoriska miljön som ansluter till det gamla bruket. Sommartid kan man passa på att gå här då hantverkarcaféet är öppet. Gillar man de enklare lederna finns fina elljusspår och leder i Töllstorps fritidsområde. Lättillgängligt och bra för vardagsmotion.

För de som söker en större utmaning lyfter vi gärna fram att vi har en del av Smålandsleden som skär genom kommunen.

- Järnbärarleden och Kävsjölänken är två delsträckor utav Smålandsleden. Båda sträckorna är cirka 2 mil långa. Järnbärarleden går mellan Isaberg och Töllstorp medan Kävsjölänken går mellan Töllstorp och Store Mosse nationalpark. Det går alltså välja att ta en god natts sömn på Gnosjö vandrarhem som ligger på fritidsområdet för att sedan vandra vidare.

Det finns ett flertal olika andra leder och spår man kan gå och mer om dessa kan du läsa om under vandring.

Anna Engström Kommundirektör Gnosjö 1200Px S
DSC01032