Hylténs industrimuseum

Hylténs industrimuseum

J.E Hylténs metallvarufabrik är den fabrik som låstes och stod övergiven länge. När dörrarna öppnades igen var det bokstavligen att ta ett steg in i en svunnen tid. Fabriken är idag ett industrimuseum och en av våra stora dragare i området, speciellt under sommaren. Då kan du uppleva maskinerna inne på museet när dem körs.

Hylténs la grunden för den moderniserade Gnosjöandan och har gett upphov till flera storföretag som än idag existerar i Gnosjöregionen. På andra sidan vägen ligger Gåröströms industrimuseum som har en utställning med maskiner med koppling till Gnosjöregionen och alla fungerar än idag tack vare en engagerad grupp eldsjälar.

Det tillverkas fortfarande vissa föremål t.ex. görs ljusvässare och klockor fortfarande. En gång om året startas hela produktionen upp under ett event vi kallar Gjutarnatta. Här kan man då uppleva gjuteriet i sin prakt med skenet från eldarna mot den mörka hösthimlen.

Muséet har öppet året runt och du kan ringa för att boka visningar både som enskild grupp eller som företag. Är du ett företag så skulle vi föreslå att du passar på att besöka Hylténs och sedan ett av våra framstående företag som är aktiva idag. 

Hylténs industrimuseum når du på 0370-917 00 eller på hyltens@gnosjo.se. För mer exakta och/eller avvikande öppettider rekommenderar vi dig att kolla på Hylténs Facebooksida kring storhelger och helgdagar. 

Infopoint Hylténs

Mer information och öppettider