Vandalorum

Vandalorum

I Värnamo ligger Vandalorum - en konstdestination som kommer att tilltala dina sinnen och lockar besökare från hela landet och världen. 

På Vandalorum kan du utforska utställningar med verk av både etablerade och framväxande konstnärer från hela världen. Här presenteras ett brett spektrum av konstformer, från måleri och skulptur till fotografi, installationer och multimedia. Under 2023 anläggs även en tillhörande trädgård som tar avstamp i arkitektur och design. 

Det som gör Vandalorum unikt är dess moderna och innovativa arkitektur, som smälter samman med den omgivande naturen. De röda ladorna har blivit lite av ett landmärke i området. Utställningslokalerna är ljusa och luftiga, vilket ger en perfekt atmosfär för att beundra och reflektera över konsten. Det finns också utomhusområden där du kan njuta av skulpturer och naturen i harmoni.

Förutom de spännande utställningarna erbjuder Vandalorum också en rad andra aktiviteter och evenemang. Du kan delta i guidade visningar, workshops och konstnärssamtal för att fördjupa din förståelse och interaktion med konsten. Det finns också en trevlig restaurang, Syltan, där du kan blir serverad en lunch av mycket hög kvalité där maten i sig är en upplevelse. 

Vandalorum är en plats där konst möter arkitektur och natur, vilket skapar en inspirerande och berikande upplevelse för alla besökare. Oavsett om du är en konstentusiast, designälskare eller bara nyfiken på att utforska nya horisonter, kommer Vandalorum att fånga ditt hjärta och utvidga dina sinnen.

 

Foto: John Nelander samt Patrik Lindell/Vandalorum

Vandalorum, Foto John Nelander

För aktuell information och utställningar