Gjutarnatta på Hylténs industrimuseum

Gjutarnatta - ett mörker i höstnatten

Välkommen till Gjutarnatta på Hylténs Industrimuseum! En natt där du kan uppleva Gnosjös industrihistoria på ett unikt och spännande sätt. Gjutarnatta är en årlig tradition där vi öppnar dörrarna till vårt museum och bjuder in dig till en natt full av upplevelser och historia.

Under kväll till sen kväll får du uppleva vår autentiska gjuteri- och smidesmiljö som väcker liv i historien om vår kommun och dess industriella utveckling - det var här Gnosjöandan tog fart! Du kan ta del av rundvisningar och demonstrationer av gjutning och smide, där du kan se hur det gick till när människor förr i tiden skapade fantastiska föremål och maskiner. Det är också en chans att träffa lokala konstnärer och hantverkare som visar upp sina arbeten. Även våra unga UF-företagare brukar finns med bland utställarna.

Under natten kan du oftast njuta av glögg, fika, korv och kaffe. Det är en kväll för hela familjen och för alla som är intresserade av vår lokala historia och industriarv.

Så, ta med dig dina vänner och familj och kom och upplev Gjutarnatta på Hylténs Industrimuseum. Det kommer att bli en natt du sent ska glömma!

Gjutarnatta Hylténs Smedjan Barn Smed Ljus Hantverk November 2022