Isaberg Mountain Resort

Äventyrsberget Isaberg

Isaberg Mountain Resort, där adrenalinfyllda äventyr blir verklighet året runt, är ett äkta guldkorn. Som södra Sveriges största skidanläggning visar Isaberg tydligt den starka Gnosjöandan som finns i regionen. Här har utvecklingen från vinterdestination till äventyr året runt varit en imponerande resa som satt Isabergsregionen på kartan.

På detta mångsidiga berg kan du vintertid uppleva fantastisk skidåkning, mitt i de småländska skogarna. Som den största anläggningen söder om den svenska fjällvärlden kommer många hit för att uppleva ”Smålandsfjällen”. Vare sig du är nybörjare eller van skidåkare så finns här något för alla. Med elva nedfarter i två nivåer och sex liftar kan du spendera många timmar i backen. För den absolut nybörjaren erbjuds skidskola och runt backarna finns stugby, sportbutik och möjligheter till att äta. Centralt belägen i backen ligger Toppstugan, endast öppen under vintersäsongen. Här kan du som besökare avnjuta god mat och fylla på med energi för att fortsätta vinteräventyret i backen. Eller varför inte skapa en mysig stund med familjen genom att boka någon av de vackra grillkåtorna med utsikt över backarna?

Men sommarhalvåret då? Jo, resan började ju med skidor men idag har sommarhalvåret utvecklats till att bli en allt mer dominerande del i Isabergs verksamhet. I en naturlig utveckling har man även idag vuxit till en av Sveriges största Bikeparker. Med hjärtat i cykling, specifikt mountainbike, MTB, erbjuds här leder av olika svårighetsgrader för alla besökare. Känna adrenalinkicken när du susar fram på banan och utmanar både ben och huvud. Totalt finns här 25 olika MTB-leder. I mitten av området finns även Nordens största pumptrack. Du hör, här ligger man inte på latsidan.

Utöver cykling erbjuder äventyrsberget en rodelbana, en höghöjdsbana, äventyrsminigolf, hinderbana och discgolf som går utmed berget. Du kan även använda liften för att ta dig runt banan. För dig som söker äventyret vid eller på vattnet erbjuder Isaberg även detta. Med sitt läge precis vid Nissan och dess sjöar som den passerar genom finns möjligheterna till heldagsaktiviteter för alla. Paddla kanot, kajak, SUP eller njut vid den fina badplatsen som finns här. Under vinterhalvåret kanske bastuflotten är lockande efter en dag i backen eller på cykeln.

För besökare som utforskar Isabergsregionen finns det fina boendemöjligheter på berget, från camping till stugor med hög standard och strategiskt läge till aktiviteterna. Och matupplevelserna är inget som får glömmas. På restaurang Höganloft kan du avrunda en dag full av äventyr med läcker mat och dryck av hög kvalité. Är ni ett större sällskap eller ett företag som besöker så kan vi varmt rekommendera Matstudio Loftet. Ett perfekt sätt att umgås och bygga gemenskap kring fina råvaror.

Isaberg Mountain Resort strävar ständigt efter att vara i framkant och erbjuda besökarna en upplevelse utöver det vanliga. Är det äventyr du säker? Då har du hittat hem, här skräddarsyr du din upplevelse efter din förmåga och lust. Äventyrsberget väntar på dig!

ISABERG RODEL 190706 142

För mer information och bokning

  • Isaberg 2020 Liggande (219)
  • ISABERG VINTER 210205 0256 Final Web (1)
  • ISABERG VINTER 210205 1312 (1)
  • ISABERG 200808 Y6A3382 2 (1)