Ellen och Jonatan hittade hem vid sjön mellan skogarna

12/02/2024

Att kunna ge sina barn samma trygga uppväxt som hon själv fått, var en av anledningarna till återflytten för Ellen Gottfridsson. Det märks att Ellen ser tillbaka på sin uppväxt med positiv blick. Hon vill gärna ge sina barn det hon själv fått uppleva med närheten till naturen, lugnet och tryggheten.

Jonatan studerade till ingenjör på Chalmers och Ellen till socionom i Göteborg innan de hamnade här. Men det var inte i där de träffades. Det var musiken som förde dem samman på Glimåkra folkhögskola, där båda gick på Gospellinjen. 

Båda fick snabbt jobb när de flyttade ner. Ellen arbetar inom socialtjänsten i Värnamo och Jonatan på Thule i Hillerstorp. Att jobbsituationen är löst gör det lättare att rota sig.

Läs mer om Ellen och Jonatan under avsnittet Vi är Gnosjöandan

20240130 Caroline Olsson Beskuren

Kickstart fick Caroline att starta sitt företag

06/02/2024

En av de som har gått Kickstartprogrammet hösten 2023 är Caroline Olsson. Hon hann knappt flytta in i sitt hus på Töllstorpsområdet, förrän hon var igång med sin verksamhet, Hållbar Hälsa.

Läs merArrow-right
Scence Park Kickstart

Science Parks Kickstartprogram startar 20 februari

01/02/2024

Är du i starten av att bli företagare, eller går i starta-eget-funderingar? Då är Kickstart något för dig. Den 20 februari kickar allt igång.

Läs merArrow-right
IMG 9871N Ljusare

Stark skola med positiv utveckling

01/02/2024

Meritvärdet för niorna i Gnosjö har höjts för tredje året i rad. En positiv trend att vara stolt över. Även hela grundskolan har mycket positiva resultat och är bland de främsta i Sverige.

Läs merArrow-right
Maria Kristiansson Affärsutvecklare

Det är en resa att starta och driva företag

30/01/2024

Maria Kristiansson är affärsutvecklare på Science Park i Gnosjö. Hon kan den lokala marknaden, har nätverket och kunskapen om vad som krävs för att lyckas med sitt företag.

Läs merArrow-right