Marieholms bruk

Marieholms bruk

Marieholms bruk är en historisk industribyggnad som ligger i Marieholm. Bruket byggdes 1892 och var en av de största arbetsgivarna i området under många år. Här producerades en rad olika produkter, inklusive porslinsartiklar, järnvaror och kakelugnar.

Marieholms bruk var i drift i över hundra år och spelade en viktig roll i Gnosjöregionens utveckling. Idag är byggnaden omvandlad till en plats för kultur där man kan uppleva utställningar, julmarknader och andra kulturella evenemang men även våffelcafé sommartid och hantverkarutställningar. 

Genom att bevara byggnaden och använda den som samlingsplats har man lyckats behålla en viktig del av områdets historia och samtidigt skapat en plats för konstnärliga uttryck och kreativitet. Marieholms bruk är idag en populär destination för kulturintresserade och besökare som vill uppleva något annorlunda och spännande i Gnosjöregionen.

Under sommaren 2023 stod en ny permanent utställning klar för allmänheten. 

Marieholms bruks kontaktperson når du på 0370 – 51 59 59 eller föreningen Kulturarv Marieholms ordförande på telefonnummer 070 – 541 23 58. 

 

DSC01048

För mer information och öppettider