Åsenhöga Tennisklubb

En Tennisklubb med stort engagemang för Åsenhöga

Åsenhöga Tennisklubb är en av bygdens föreningar. Just tennis är en av anledningarna till att klubben finns. Vid Åsenhöga skola finns den bana som föreningen låtit bygga och förvalta under många år. Just nu har vi inga ordnade aktiviteter kring just tennis men banan är tillgänglig för alla som är intresserade. Under senare år har en rejäl uppfräschning ägt rum genom att banan målats om, ett nytt staket har kommit upp och all belysning bytts ut. Under kyliga vinterdagar är det föräldrar som på helt frivillig basis ser till att det blir möjligt att åka skridskor på tennisbanan. 

Ett årligt arrangemang som klubben ligger bakom är Åsenhögaloppet som brukar äga rum i augusti-september. Där erbjuds fyra olika lopp: en knatterunda inne i byn och sedan erbjuds tre olika distanser att ta sig runt. Den korta på 2,6 km, mellanrundan på 4,3 km och den långa på 9,1 km.

Tennisklubben ansvarar också för elljusspåret som har sin startplats strax nedanför skolan. Klubben försöker att hålla banan så fräsch som möjligt för att ge möjlighet till träning och rörelse på olika nivåer. Blir det vinter plockas snöskotern fram och det ordnas med skidspår längs de 2,6 kilometrarna. För några år sedan byttes samtliga belysningsarmaturer ut även längs elljusspåret. Allt blev möjligt därför att privatpersoner, familjer och företag var med och sponsrade stolpar längs banan. Gensvaret var enormt.

Åsenhögaloppet 2014 Barn

För mer information och sociala medier

Åsenhöga Tennisklubb

Älmhultsvägen 3

335 93 Åsenhöga

 

För mer information kontakta

Jonas Sigvardson, ordförande, tel: 070-796 60 37

Pär Simonsson, kassör, tel: 070- 753 64 68.

Öppna karta