Bäst företagsklimat i Jönköpings län enligt Svenskt Näringslivs enkät

Svenskt Näringsliv mäter drygt 30 000 företags upplevelser av företagsklimatet i sina respektive kommuner varje år. Nu har svaren kommit in för 2024.

21/05/2024

Svenskt Näringsliv mäter drygt 30 000 företags upplevelser av företagsklimatet i sina respektive kommuner varje år. Nu har svaren kommit in för 2024. Gnosjö kommuns företagsklimat får högst betyg i Jönköpings län. Gnosjö slår Habo med några hundradelar.

Det sammanfattande omdömet för företagsklimatet fortsätter att öka för vår kommun.

– Det känns positivt att se att trenden uppåt för Gnosjö håller i sig och att förra året inte var någon engångshändelse. Det är lätt hänt att känna sig nöjd. Men arbetet med det lokala företagsklimatet är ett arbete, som måste vara ständigt pågående och ständigt närvarande för att företagen ska vara nöjda med arbetet, säger Anna Gillek, regionchef Svenskt Näringsliv.

Den 25 september presenteras den årliga rankingen Lokalt företagsklimat. Då får vi se hur Gnosjö kommun står sig på riksnivå. Näringslivschef Eric Liljedahl tycker att det är viktigt att vi har goda samarbeten och kontakter med näringslivet.

– Jag är glad över att Gnosjös trend håller i sig. Vi har ett mycket starkt näringsliv i kommunen, och jag ser jag fortsatt potential till förbättringar även i framtiden. Enligt mitt synsätt så är vi i början på vår utvecklingsresa.

Nedan syns kurvorna för Gnosjö kommun jämfört med Sveriges genomsnittliga betyg. I jämförelse med riket ligger vi högre de senaste 21 åren där år 2019 var Gnosjös toppranking som kommun. 2022 hade det försämrats något, men var ändå bättre än Sverigesnittet. Sedan 2022 har vi åter stigit i ranking, kanske tack vare satsningarna på näringslivschef under 2023 och på marknadsföringen av platsvarumärket "Gnosjöandan". Platsvarumärket är en gemensam satsning som kommunen och Gnosjöandans näringsliv gör tillsammans för att göra vår kommun och plats attraktivare.

Ett diagram med kurvor som visar företagarindex.

 

Gnosjö kommun ligger som regel över Sverigesnittet vad gäller företagsklimat.

Gnosjö

Vi är bland finalisterna som Årets raket i Dagens Samhälle

16/05/2024

Vi vet alla att vår trakt är känd för Gnosjöandan. Vi har många industrier, som måste vara extra kluriga i lågkonjunktur, som delar av företagen upplever nu.

Läs merArrow-right
20240326 Royal Fest Marieholm

Royalfest är till för att barnen ska få uppleva festivalkänsla

07/05/2024

Sen 2017 har Royalfests minifestival hållits i Marieholm av några musikintresserade eldsjälar. Här får både barn och vuxna får sitt under lördagseftermiddagen den 3 augusti på Marieholmsbruk.

Läs merArrow-right
Ls4

Nya regler för laddpunkter

24/04/2024

Retroaktiva krav gällande laddpunkter för vissa befintliga byggnader

Läs merArrow-right
Livsmedel

Företag som tillverkar produkter som kommer i kontakt med livsmedel

24/04/2024

Tillverkar du produkter som kommer i kontakt med något form av livsmedel, då skall du läsa denna artikel

Läs merArrow-right