Vi är bland finalisterna som Årets raket i Dagens Samhälle

Tidningen Dagens Samhälle har utsett Gnosjö kommun till finalist som Årets raket, eftersom vi är framgångsrika på näringslivs- och arbetsmarknadsområdet.

16/05/2024

Vi vet alla att vår trakt är känd för Gnosjöandan. Vi har många industrier, som måste vara extra kluriga i lågkonjunktur. Tidningen Dagens Samhälle har utsett Gnosjö kommun till finalist som Årets raket, eftersom vi är framgångsrika på näringslivs- och arbetsmarknadsområdet.

Eric Liljedahl menar att det är roligt att Dagens Samhälle uppmärksammar vår kommun där vi utmärker oss.

– Jag är stolt över att få representera näringslivet för Gnosjö kommun. Trots utmanande konjunkturstider så levererar Gnosjöandan och kommunens duktiga företagare.

Dagens Samhälle ser kommuners positiva utveckling

Tidningen Dagens Samhälle presenterar för nionde året i rad finalisterna i deras ranking Årets superkommun. Det rör sig tjugo kommuner i tre kategorier; storstadskommunen, städer och stadsnära kommuner, småstads- och landsbygdskommuner, samt årets raket. I år har undersökningen utgjorts av 146 olika mått fördelat på 17 kategorier. Varje kategori består av ett eller flera mått som sammantaget utgör kommunens poäng. Den här poängsumman som blir när de sammanräknas utgör kommunens poäng. Dagens Samhälle tittar också på förändringar för att premiera kommuner med positiv utveckling. Förra året blev Kungsbacka vald till Årets superkommun.

Gnosjös starka sida är näringsliv och arbetsmarknad

Gnosjö kommun utmärker sig på näringslivsområdet. Det är här vi presterar extra starkt med hög sysselsättningsgrad och låg arbetslöshet. I kategorin näringsliv och arbetsmarknad är Gnosjö landets toppkommun. Något vi kan tacka alla våra framgångsrika företag för trots lågkonjunktur och oro i omvärlden. De andra fyra kommunerna i kategorin Årets raket är Sorsele, Tranås, Åsele och Ödeshög.
Årets superkommun kommer att utses den 25 juni klockan 18 under Almedalsveckan i Visby. Då får vi också veta om vår kommun blir Årets raket.

20240326 Royal Fest Marieholm

Royalfest är till för att barnen ska få uppleva festivalkänsla

07/05/2024

Sen 2017 har Royalfests minifestival hållits i Marieholm av några musikintresserade eldsjälar. Här får både barn och vuxna får sitt under lördagseftermiddagen den 3 augusti på Marieholmsbruk.

Läs merArrow-right
Ls4

Nya regler för laddpunkter

24/04/2024

Retroaktiva krav gällande laddpunkter för vissa befintliga byggnader

Läs merArrow-right
Livsmedel

Företag som tillverkar produkter som kommer i kontakt med livsmedel

24/04/2024

Tillverkar du produkter som kommer i kontakt med något form av livsmedel, då skall du läsa denna artikel

Läs merArrow-right
GNOSJO People 230525 0095

Det bubblar av nytänkande våra skolor!

19/04/2024

I en nyligen utförd undersökning rankas Gnosjö kommuns skolor nummer tre i landet när det gäller nöjda elever. Vad är hemligheten som gör att vi sticker ut i statistiken?

Läs merArrow-right