Det blev en busslinje – och en lyckad sådan!

Ny busslinje

21/04/2022

Det senaste året har näringslivet tillsammans med kommunen och enskilda företag lagt ner stort engagemang och hjärta i att få till en busslinje mellan Jönköping – Hillerstorp – Gnosjö. Busslinjen har varit avgörande för att kunna säkerställa regionens kompetensförsörjning. Efter en lång process har busslinjen äntligen gått i lås. Därför är det extra roligt att den utnyttjas väl både in och ut ur kommunen.

En vanlig dag väljer omkring 25 personer att ta sig med bussen till och från jobbet. Och responsen har varit god. Både de som har varit beroende av busslinjen och de som väljer bussen för att det är smidigt uppskattar den nya busslinjen. Bara en sådan sak som att kunna svara på mejl och checka av kalendern på väg till jobbet har underlättat livspusslet för några. Andra är glada över att kunna behålla sin anställning och slippa byta jobb på grund av dåliga förbindelser.

Med den nya busslinjen sparar vi tillsammans på både ekonomi och miljö samtidigt som den öppnar möjligheter att rekrytera även utanför kommungränsen. Bussen gör det inte bara möjligt att rekrytera nya medarbetare utan öppnar också upp för ett närmare samarbete med högskolan i Jönköping. Delvis för genomförande av studiebesök på våra företag men också för samverkansprojekt och examensarbeten.

Högskolan är en viktig samarbetspartner för företagen i regionen eftersom högskolan bidrar till en stor rekryteringsbas av färsk kunskap. Dessutom är högskolan med och säkerställer innovationsförmågan på våra företag även på längre sikt.

Vi är glada att busslinjen blev ett faktum.

Tillsammans skapar vi en levande Gnosjöanda.

Ny Busslinje
GNOSJO BRAND 210906 7882 Bleu 4K

Ett lyckat årsmöte

12/04/2022

Den 30 mars hade Gnosjöandans Näringsliv årsmöte på Köket i Gnosjö. Tillsammans var vi 40 personer som åt en god middag tillsammans. En kväll med tema - Gnosjöregionen kommer att bli Sveriges framsida.

Läs merArrow-right
HC Nybyggare Img001

Bli en del av Gnosjöandan i sommar

11/04/2022

I dag öppnade High Chaprral sin biljettbokning inför säsongen 2022. Den 26 maj slår Sveriges vildaste äventyrspark upp dörrarna igen. Välkommen att ta del av Gnosjöandan i sommar!

Läs merArrow-right
GNOSJO BRAND 210904 2767

Företagsbesök av kommunen

07/04/2022

Efter nästan två år av råd, rekommendationer och restriktioner mot bakgrund av covid-19, startar kommunen åter upp företagsbesöken.

Läs merArrow-right