Thule tilldelas prestigefyllt pris

THULE TILLDELAS PRISET "RED DOT: DESIGN TEAM OF THE YEAR"

04/06/2024

Red Dot Design Award är en av världens största designutmärkelse. Internationellt är Red Dot ett av de mest eftertraktade kvalitetsmärkena ett företag kan erhålla.

Varje år delas priset ut i tre kategorier vilket är:

- Produkt design

- Design för varumärke och kommunikation

- Koncept Design

Ovan nämnde kategorier kan företag och designers skicka in bidrag till, och där Thule deltagit med olika produkter från sin produktportfölj genom åren.

Exempel på prisade produkter från Hillerstorps företaget är ryggsäckar, takräcken och barnvagnar.

År 2019 blev företaget utsedd till ”Best outdoor brand” av Red Dot.

Tält

Sedan finns det ett pris som är extra prestigefyllt ifrån Red Dot. Priset kallas ”Design team of the year” och detta pris kan man inte ansöka till, utan priset utses av en utvald jury.

Thule är första svenska bolaget med egna produkter som tilldelas priset, och kan numera stoltsera ihop med välkända världsföretag som Apple, Porsche, Ferrari, Audi & Sony som historiskt erhållit utmärkelsen.

 

Red Dots VD och grundare Professor Dr. Peter Zec gratulerar Thule:

– Med titeln 'Red Dot: Design Team of the Year 2024' vill vi sätta ljuset på Thules lyckade prestation att sömlöst kombinera design och varumärke. Produkterna och varumärket förkroppsligar funktionella och emotionella värden och står för säkerhet och förtroende, vilket tydligt syns i både produktdesign och varumärkeskommunikation. Thules outtröttliga engagemang för att utveckla produkter, som gång på gång visar på enastående kvalitet i otaliga tester och daglig användning, är föredömligt för branschen. Thules åtagande för hållbar design är också värt att lyfta fram. Denna inställning speglar en djup förståelse för konsumenternas ständigt.

Henrik Eriksson jobbar som Global Design Director på Thule och uppger:

– Vi är otroligt ödmjuka och glada över att få ta emot denna titel. Thules erkännande som ”Red Dot: Design Team of the Year 2024” bekräftar vår position som en föregångare inom outdoorsegmentet.

Henrik framhåller även ett starkt teamwork som en viktig faktor för Thules framgång.

Extra roligt för bygden är att vi har skapat vårt globala R&D center här i Hillerstorp. Man kan se detta som ett kvitto på att det vi byggt under många år, har givit fantastiska resultat!

Gnosjöandan gratulerar hela Thule teamet till en fantastisk utmärkelse

 

Gnosjo Brand 210904 2767

Bäst företagsklimat i Jönköpings län enligt Svenskt Näringslivs enkät

21/05/2024

Bäst företagsklimat i Jönköpings län enligt Svenskt Näringslivs enkät

Läs merArrow-right
Gnosjö

Vi är bland finalisterna som Årets raket i Dagens Samhälle

16/05/2024

Vi vet alla att vår trakt är känd för Gnosjöandan. Vi har många industrier, som måste vara extra kluriga i lågkonjunktur, som delar av företagen upplever nu.

Läs merArrow-right
20240326 Royal Fest Marieholm

Royalfest är till för att barnen ska få uppleva festivalkänsla

07/05/2024

Sen 2017 har Royalfests minifestival hållits i Marieholm av några musikintresserade eldsjälar. Här får både barn och vuxna får sitt under lördagseftermiddagen den 3 augusti på Marieholmsbruk.

Läs merArrow-right
Ls4

Nya regler för laddpunkter

24/04/2024

Retroaktiva krav gällande laddpunkter för vissa befintliga byggnader

Läs merArrow-right