Det bubblar av nytänkande våra skolor!

19/04/2024

Det ska böjas i tid…
Redan i förskoleåren möter barnen det entreprenöriella tänkandet. Det finns med som en naturlig del av det dagliga pedagogiska arbetet på fritidshemmen, där pedagogerna stöttar barnen att utveckla mod, samarbetsförmåga och initiativkraft - egenskaper som är viktiga att stärka och som barnen har nytta av längre fram i livet, inte minst genom att de blir mer attraktiva på arbetsmarknaden.

GNOSJO People 230525 2867 Flare


Mer rörelse i klassrummet!
Stationsbaserat lärande är en pedagogisk metod som används i en av våra skolor. Det innebär att eleverna inte behöver sitta still långa stunder utan får röra sig i klassrummet mellan olika stationer. Metoden ger eleverna en mer omväxlande miljö som gör det lättare att lära sig.

Gymnasieskolan Gnosjöandans Kunskapscentrum (GKC) präglas av trygghet och studiero. Skolan har flera industritekniska program som jobbar nära de lokala företagen. Ett lag med elever från tredje året på teknikprogrammet uppmärksammades nyligen för sin påhittighet när de gick till final i en nationell ”klurighetstävling”, där de kommer att få pitcha sin idé för en jury.


Alla eleverna på gymnasiet i Gnosjö får möjligheten att testa på att starta ett så kallat UF-företag, Ung Företagsamhet ger barn och ungdomar möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap. Ett av dessa UF-företag har utvecklats till det uppmärksammade företaget WindowGlass Recycling, som återvinner fönster på ett innovativt sätt.

GNOSJO People 230525 0141


Innovation Camp
I detta koncept får elever i årskurs nio lösa olika case baserat på utmaningar i lokalsamhället. Eleverna får sedan pitcha sina idéer för en jury bestående av representanter från näringsliv, kommun och skolor. Syftet är ungas perspektiv på olika samhällsproblem ska komma fram. Det kan handla om att locka besökare till en plats, hjälpa bristbranscher att hitta ny kompetens, eller uppmuntra ungdomar att välja ett teknik- eller omsorgsprogram på gymnasiet.

GNOSJO People 230525 2926 1

Premiär för filmen om Gnosjöandan!

19/04/2024

Är du nyfiken på hur det är att leva i Gnosjö? Vill du möta några av de som vill leva och verka här? Nu finns en film som på cirka 90 sekunder sammanfattar allt det som Gnosjöandan står för.

Läs merArrow-right
Bild 1 Vision Days

Vision Days, en näringslivsvecka i äkta Gnosjöanda!

03/04/2024

Vision Days är en gemensam satsning för näringslivet i Gnosjöregionen.

Läs merArrow-right
Windowglass.. 720X480

Gnosjöbaserade WindowGlass Recycling finalist i ICAs Entreprenörspris 2024

19/03/2024

Gnosjöbaserade WindowGlass Recycling finalist i ICAs Entreprenörspris 2024

Läs merArrow-right
UF Mässa, Årets Hantverkare

GKC elever visade upp sina företag på UF-mässa

11/03/2024

Den 29 februari var det UF-mässa på Elmia i Jönköping, ett arrangemang där ungdomar från vårt län visade upp sina företag och tävlade i olika kategorier.

Läs merArrow-right