Jan jobbar för framtidens elförsörjning

22/01/2024

Elektrifieringen av vårt samhälle, framförallt inom industri- och transportsektor, kräver ökad elproduktion och elnätskapacitet. Denna förändring skapar stora utmaningar men också nya möjligheter. 

Jan Gustafsson, som kommer ifrån GARO, börjar nu som projektledare för EFFEKT, där Gnosjö är pilotkommun. Projektet handlar om att snabba på utvecklingen av hållbara och effektiva energisystem. Visionen är att bli en plusenergikommun.

GNOSJO People 230525 3181 Flare

Gnosjöregionen har en stor del energiintensiv industri.

EFFEKT innebär samverkan med kommuner, energiföretag och näringsliv. Tanken är att öka analysunderlagen, kunskapen, bidra till innovation och skapa mötesplatser. Genom detta kommer det bli möjligt att skapa lösningar, för ökad förnybar energiproduktion samt minska belastning på elnätet.

Många av länets kommuner saknar en aktuell energiplan och är i behov av bättre data- och analysunderlag, verktyg och mer kunskap för att öka sin beslutsfattande förmåga i energifrågor, satsningar och investeringar.

Finansiärer är Europeiska regionalfonden, Regional Utveckling i Jönköpings län, Tranås Energi, Jönköping Energi, Handelskammaren i Jönköpings län och alla kommuner i Jönköpings län.

Projektet startades upp i våras och kommer att avslutas i juli 2026.

Gnosjöandan Utställning

Gnosjöandan i bilder

18/01/2024

Välkommen till en fotoutställning om Gnosjöandan i Första rummet på Gnosjö bibliotek.

Läs merArrow-right
Kompetens

Kompetensbarometern 2024

17/01/2024

Under februari kommer vi att genomföra Kompetensbarometern 2024. Det är en enkät med tre enkla frågor som vi hoppas du vill svara på.

Läs merArrow-right
Haga Hillerstorp

Hillerstorp öppnar bake off café

16/01/2024

Haga Värdshus vill erbjuda Hillerstorp ett café där man som kund skall kunna gå in och ta en fika

Läs merArrow-right
Troax

Företagsbesök för att förbättra samarbetet med näringslivet

20/12/2023

Eric Liljedahl, näringslivschef, ser många möjligheter för att förbättra samarbetet mellan vår kommun och företagen i Gnosjö.

Läs merArrow-right