Linda Fransson

Gnosjö Automatsvarvning satsar för framtiden

23/11/2022

Linda Fransson är uppvuxen på det numera medelstora familjeföretaget Gnosjö Automatsvarvning. Ja, alltså bokstavligen uppvuxen på företaget. Hon föddes nämligen samma dag som köpet av bolaget gick igenom och har sedan dess blivit kvar. Likt både hennes mamma och pappa har hon fortsatt att driva företaget, tillsammans med sin syster Anna Sandberg, med nyfikenhet. Med sina medarbetare fortsätter företaget att utvecklas i sann Gnosjöanda.

Vad är Gnosjöandan för dig?
Att ingenting är omöjligt. Här finns ett stort nätverk att ta hjälp av när det behövs och vi är måna om att finnas till för varandra.

Varför har du valt att fortsätta driva familjeföretaget?
Jag har haft möjligheten att växa in i bolaget och har kanske valt det för att jag inte direkt haft någon annan erfarenhet. Eftersom jag varit med mamma och pappa på fabriken sedan jag var liten har jag sett både framsidan och baksidan av att driva företag. För mig kändes företagande som en möjlighet att få göra lite av varje och påverka min egen vardag. Det bästa med att driva bolag är att få driva företaget framåt enligt min egen vision.

Vad innefattar er verksamhet?
Vi svarvar precisa och komplexa detaljer. Vårt största kundsegment är fordonsindustrin som ofta ställer höga krav på precision. Men för mig handlar företagande lika mycket om att utvecklas tillsammans med sina medarbetare som att tillverka eller erbjuda det där som är kärnverksamheten innebär. För oss är det viktigt att jobba innovativt och våga satsa på sådant vi tror på.

Ni har länge varit engagerade i ungdomar och utveckling. Varför lägger ni så mycket resurser på det?
Det är en del i ägarskapet. Vi vill skapa långsiktighet samtidigt som vi vill att våra medarbetare väljer oss och industrin som arbetsplats för att det är något de själva tror på. Och om vi vill ha medarbetare även i framtiden måste vi visa för människor vad industrin och vår verksamhet gör redan i en tidig ålder. Jag menar att det saknas förebilder i alla kategorier och att vi måste bli bättre på att visa de fantastiska människor som finns i branschen. Min förhoppning är att vi kan vara med och öka yrkesstoltheten så att fler väljer industrin.

Varför är ni medlemmar i Gnosjöandans Näringsliv?
Det finns massor gott att hämta i att göra saker gemensamt. För oss är det värdefullt att det finns en organisation som hanterar gemensamma problem, pratar energilösningar och tar fram gemensamma avtal för transporter och annat. Tillsammans blir vi en större aktör som kan dra hjälp och nytta av varandra.


Besök hemsidan eller kontakta Linda Fransson om du vill veta mer.
Webb: www.svarvning.nu
Mejl: linda@svarvning.nu

Madelene Berg Gnosjöandan

Madelen Berg

24/10/2022

Madelen Berg är född och uppvuxen med Gnosjöandan. I den andan har hon drivit företag tillsammans med sin pappa. Och företagandet sträcker sig långt tillbaka i familjearvet.

Läs merArrow-right
Joachim Ling

Ling Fritid

26/09/2022

Joachim Ling är född och uppvuxen i Gnosjöandans vagga. Sedan ett par år tillbaka driver han Ling Fritid som kombinerar ett av hans stora intressen med en affärsidé inom besöksnäring.

Läs merArrow-right
Edvin Claesson Brodertryck

BroderTryck

31/08/2022

Edvin Claesson flyttade till Gnosjö när han skulle börja gymnasiet. Det var Gnosjöandans Kunskapscentrum med sitt skidgymnasium som lockade starkast. Efter studenten valde han att stanna kvar.

Läs merArrow-right