Ling Fritid

Välkomnar fler till idyllen i Småland

26/09/2022

Joachim Ling är född och uppvuxen i Gnosjöandans vagga. Sedan ett par år tillbaka driver han Ling Fritid som kombinerar ett av hans stora intressen med en affärsidé inom besöksnäring. Under de senaste säsongerna har han hyrt ut kajaker till såväl lokalbor som tyskar, holländare och irländare som velat ta del av Marieholmskanalen.

Hur kommer det sig att du valde att starta Ling Fritid?
Egentligen är det just Marieholmskanalen som är grunden till satsningen. Jag har både paddlat kanot och åkt mycket båt i kanalen under åren. Och eftersom jag är uppväxt här har kanalen alltid funnits lättillgänglig.

Anledningen till att jag valde att satsa på kajakuthyrning var en kombination av att verksamheten gick kombinera med mitt huvudsakliga jobb och att paddling är ett av mina stora intressen. Dessutom vill jag låta fler få ta del av den vackra naturen som utflykten erbjuder.

Hade du paddlat mycket kajak tidigare?
Nej, det hade jag faktiskt aldrig testat. Men när jag bestämde mig för att starta en friluftsverksamhet insåg jag snabbt att det finns många i närområdet som hyr ut kanoter. Då bestämde jag mig för att testa kajakuthyrning i stället. Sagt och gjort så beställde jag två kajaker, en till mig och en till min fru.

Vi fick kajakerna en krispig januaridag och gav oss ut i kanalen för att testa. När vi kom tillbaka och insåg att till och med någon som aldrig hade testat kunde paddla kajak, dessutom när det låg is på kanalen, bestämde vi oss för att beställa fler. Och med facit i hand har det varit en lyckad satsning.

Vad ser du för fördelar med att verka i Gnosjöandans kärna?
Jag vill tro att det är en fördel med närheten till varandra. Här har människor koll på varandra och varandras verksamheter. Jag har upplevt mycket hejarop sedan jag startade. Här gynnar människor varandra framgång.

Vad är Gnosjöandan för dig?
Gnosjöandan för mig handlar om just det, att hjälpas åt och unna varandra framgång.

Beskriv Gnosjöandan med ett ord.
Frihet.

 

Besök hemsidan för mer information 

www.lingfritid.se

Madelene Berg Gnosjöandan

Madelen Berg

24/10/2022

Madelen Berg är född och uppvuxen med Gnosjöandan. I den andan har hon drivit företag tillsammans med sin pappa. Och företagandet sträcker sig långt tillbaka i familjearvet.

Läs merArrow-right
Edvin Claesson Brodertryck

BroderTryck

31/08/2022

Edvin Claesson flyttade till Gnosjö när han skulle börja gymnasiet. Det var Gnosjöandans Kunskapscentrum med sitt skidgymnasium som lockade starkast. Efter studenten valde han att stanna kvar.

Läs merArrow-right
Carl Johan Magnusson Axelent Poträtt

Carl-Johan Magnusson

16/05/2022

Carl-Johan Magnusson är till vardags fabrikschef på Axelent i Hillerstorp. Han är engagerad i näringslivet och sedan april i år också ledamot i Gnosjöandans Näringslivs styrelse.

Läs merArrow-right
Gnosjöandan 3

Angela Nydén Sandqvist

06/03/2022

Angela Nydén Sandqvist bor och verkar mitt i Gnosjöandans centrum. Till vardags utvecklar hon Vestbo Emballage som arbetsplats och för ett år sedan trädde hon in i styrelsen för Gnosjöandans Näringsliv.

Läs merArrow-right