Gnosjö klättrar i Svenskt Näringslivs ranking

När Svenskt Näringsliv förra veckan presenterade årets ranking kan vi konstatera att Gnosjö återigen klättrar i ranking

25/09/2023

När Svenskt Näringsliv förra veckan presenterade årets ranking kan vi konstatera att Gnosjö kommun återigen klättrar i ranking

- Det är oerhört positivt att vi klättar i rankingen, och min förhoppning är att vi fortsätter klättringen kommande år” säger Eric Liljendahl, näringslivschef i Gnosjö.

Svenskt näringsliv presenterar resultatet av sin årliga attitydundersökning om företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner i två delar. På våren kommer det betyg som företagen ger respektive kommun och på hösten kommer den sammanfattade rankingen. I 2023 års ranking står det klart att Gnosjö kommun klättrar 16 placeringar, från plats 68 till plats 52. Med ett resultat på 4,12 på en 6-gradig skala landar Gnosjö på en sjätteplats i Jönköpings län. Riksgenomsnittet i hela landet ligger på 3,46 2023.

Gnosjö kommun har en lång tradition av bra resultat men har de senaste två mätningarna tappat. Som en kommun med ett tungt näringsliv är det viktigt för den kommunala organisationen att förstå vårt lokala näringsliv och dess utmaningar och möjligheter. Under maj 2023 tillträdde Eric Liljendahl på den nya näringslivsenheten. Han tycker att det är viktigt att lyssna in företagen och gör därför företagsbesök med berörda tjänstemän.

” - Gemensamt behöver kommunen och näringslivet ta fram en handlingsplan för att få både bygden och företagen och utvecklas, varav företagsbesöken är mycket viktiga.”

En av 8 kommuner i länet som klättrar

I Jönköpings län har vi åtta kommuner som gör en positiv förflyttning på årets ranking och vi kan speciellt gratulerar vår grannkommun Vaggeryd till länets förstaplats.

Ungdrive Masters

Ungdrive Masters

25/09/2023

Sveriges största läger för unga företagare

Läs merArrow-right
Fabriksrundan Bakgrund FB

Fabriksrundan 2023

11/09/2023

Den 14 oktober är det premiär för Fabriksrundan! En heldag där du får unika möjligheter att besöka och shoppa hos några av alla fabriker med välkända varumärken som finns i Gnosjöregionen.

Läs merArrow-right
Gnosjöandan Bricka

Gnosjöbrickan - en produkt som speglar Gnosjöandan

08/09/2023

Ska du ge bort en present? Eller vill du ha en produkt som riktigt skriker Gnosjöandan att skryta med när någon kommer på besök? Köp vår bricka!

Läs merArrow-right
20230828 Hela Sällskapet Vid Prinsbesöket

Prins Daniel på besök i kommunen

05/09/2023

I veckan som gick var Prins Daniel på besök i kommunen. Dagen bjöd på samtal präglade av de ungas entreprenörskap och rundvandring hos tre av våra företag. Ett besök i sann Gnosjöanda.

Läs merArrow-right