Inbjudan om energi till näringslivet

23/08/2023

En fråga som är viktig för vår bygd är energifrågan. Vår kommun ligger i elområde SE4 vilket är det dyraste området i Sverige. Energifrågan kan handla om konkurrenskraft men också om möjlighet till fortsatt expansion som företag. Därför är vi i Gnosjö kommun väldigt stolta över att vi nu ska driva ett projekt som heter EFFEKT.

Vad innebär projektet EFFEKT?
Gnosjö är en av de industritätaste kommunerna i Sverige. Här är intresset och behovet av en omställning till förnybara energikällor stort. Det behövs för att säkra industrins fortsatta tillväxt. Gnosjö kommun har blivit utsedd till en pilotkommun i ett projekt som heter EFFEKT – Tillsammans för ett hållbart och tillförlitligt energisystem i Jönköpings län.

EFFEKT är ett länsövergripande EU-projekt där Energikontor Norra Småland är projektägare i samarbete med Länsstyrelsen i Gnosjö kommun. Syftet med projektet är att accelerera utvecklingen av ett hållbart och tillförlitligt energisystem. Inledningsvis ska vi analysera nuvarande och framtida energibehov och hur vi med förnyelsebar energi kan producera ny energi lokalt. På så sätt kan vi säkerställa vår framtida förväntade förbrukning.

Vårt län har ett mål om att bli ett så kallat plusenergilän och Gnosjö kommun har en vision om att bli en plusenergikommun. Det skulle innebära att vi blev självförsörjande på förnybar energi och genom överskott kan bidra i energiomställningen. Projektet ligger helt rätt i tiden och vi inser att projektet kommer engagera näringslivet.

Informationsträff
Vi vill bjuda in till en informationsträff där vi kan berätta mer i detalj om projektet EFFEKT. Ni får också möjlighet ställa frågor.

Datum: 6 september
Plats: Hillecenter, Storgatan 11 Hillerstorp
Tid: 08.00-09.30
Vi serverar fralla och kaffe/te.

Senaste anmälningsdag: 31 augusti
Anmälan till informationsträff skickas via mejl till: eric.liljendahl@gnosjo.se

GNOSJO BRAND 210906 6448 4K

Så kan du söka stöd till din idé

22/08/2023

Kanske sitter du på en idé och det är dags att komma på hur du ska gå till väga och göra med finansieringen? Välkommen på informationsträff för föreningar och företag som verkar i Gnosjö kommun.

Läs merArrow-right
GNOSJO BRAND 210906 6861 4K

Nu kan du handla våra presentkort online!

05/12/2022

Nu finns våra digitala presentkort att köpa i Cityplays e-handel. Det digitala presentkortet är en perfekt julklapp till en vän, familjemedlem eller dina anställda. Smidigt, snabbt och miljövänligt helt enkelt!

Läs merArrow-right
GNOSJO BRAND 210906 7688 4K

Ny plats för turistinformation

28/11/2022

Nu ska all vår turistinformation hitta in på www.gnosjoandan.com. Därför efterlyser vi er som verkar inom besöksnäring, restaurang, hotell och handel och som vill synas på webben.

Läs merArrow-right