Vision Days, en näringslivsvecka i äkta Gnosjöanda!

Vision Days är en gemensam satsning för näringslivet i Gnosjöregionen.

03/04/2024

Näringslivscheferna i Gnosjö, Gislaved, Värnamo & Vaggeryd har under en tid diskuterat  hur vi kan bevara, utveckla och framtidssäkra den välkända Gnosjöandan. De fyra kommunerna ingår i Business Gnosjöregion AB ( BGR ) som gemensamt arbetar för att förstärka vårt livskraftiga näringsliv i regionen.

Bild 3 Grupp BGR

Gnosjöandan har sedan 1800-talet varit ett signum för entreprenörskap och företagsamhet där man inte bara ser till sin egen vinning utan också till sin grannes intresse.  
Gnosjöandan har gjort vår bygd framgångsrik med ett starkt näringsliv, men också blivit en viktig pusselbit i Sveriges industri.

Många individer i vår bygd vet vad Gnosjöandan står för, men hur kan vi säkerställa att kommande generationer tar arvet vidare och utvecklar den vidare i samklang med omvärldens utveckling?

Efter några diskussioner kom vi fram till att Business Gnosjöregionen skulle anordna en näringslivsvecka. Näringslivsveckan skall vara ett årligt återkommande evenemang, där målet med eventet är att vi skall bli näringslivets Almedalsvecka.

Näringslivsveckan har vi döpt till Vision days och temat för året är ”The Gnosjö way”. Med temat vill vi fånga upp vad Gnosjöandan är, och hur viktig den är framåt för både näringsliv och samhälle. I en orolig värld med många utmaningar, så vill vi lyfta fram viktiga inslag som samverkan och gemenskap.

Johan S, Logga

Veckan är helt kostnadsfri och riktar sig till målgrupperna ägare, företagsledare, försäljning/marknad, HR-personal, ledande befattningshavare, studenter och politiker.

Är du intresserad av vilka ämnen som vi kommer fördjupa oss i redan nu, så klicka in på länken nedan till vår eventkalender:    Eventkalender | Vision Days 2024 (bgr.se)

Koncept (1)

Veckan kommer äga rum den 17-20 september 2024. Så boka in dessa datum redan nu i Era kalenders. Har Ni möjlighet så passa på att bjuda in kunder & leverantörer för att ge dem en bättre inblick i vår region, och vad Gnosjöandan är för något.

Hemsidan håller på att ta form, så håll Er uppdaterade genom att besöka Vision Days 2024 - On: The Gnosjö Way (bgr.se)

 

 

Vid frågor gällande eventet så kontakt:

Näringslivschef:                         Projektledare Vision Days:

Eric Liljendahl                            Kristin Danås

0370-33 10 09                           070-911 55 19

eric.liljendahl@gnosjo.se           kristin@bgr.se

 

 

Bilder och foton i reportage från Jonas Johansson, Creative Works

 

 

Windowglass.. 720X480

Gnosjöbaserade WindowGlass Recycling finalist i ICAs Entreprenörspris 2024

19/03/2024

Gnosjöbaserade WindowGlass Recycling finalist i ICAs Entreprenörspris 2024

Läs merArrow-right
UF Mässa, Årets Hantverkare

GKC elever visade upp sina företag på UF-mässa

11/03/2024

Den 29 februari var det UF-mässa på Elmia i Jönköping, ett arrangemang där ungdomar från vårt län visade upp sina företag och tävlade i olika kategorier.

Läs merArrow-right
Fabriksrundan 2024 Hemsidan

Fabriksrundan 2024

04/03/2024

Den 12 oktober är det återigen dags för Fabriksrundan! En unik möjlighet att besöka och shoppa hos några av alla fabriker med välkända varumärken som finns i Gnosjöregionen.

Läs merArrow-right
Familjen Gottfridsson 2023 02 01 (1)

Ellen och Jonatan hittade hem vid sjön mellan skogarna

12/02/2024

Ellen och Jonatan har bott i Ekhult utanför Åsenhöga i snart fem år. Att kunna ge sina barn samma trygga uppväxt som hon själv fått, var en av anledningarna till återflytten för Ellen Gottfridsson.

Läs merArrow-right