GKC elever visade upp sina företag på UF-mässa

Gnosjö kommun och Gnosjöandans näringsliv samverkade på årets UF-mässa

11/03/2024

Gymnasieskolan GKC i Gnosjö representerades av 10 UF-företag (förkortning för unga företagare) som engagerat visade upp sig på mässan.

Ett av dessa företag hette Krulle UF. Företaget arbetar för att förlänga livet på svenskt fika genom att göra krutonger av överblivna bullar från butiker i närområdet.

UF Mässa

- "Det är lärorikt att driva UF-företag och vi är nöjda med försäljningen av produkten gått, säger Anna, Randy och Carl som driver företaget."

Gnosjö kommun och Gnosjöandans näringsliv var tillsammans ansvariga för kategorin ”Årets Hantverk” där Eric Liljendahl och Markus Brunner ingick och ledde juryarbetet. Till vinnare i kategorin utsågs ClearWood UF, från Finnvedens gymnasium, med motiveringen: 

"Med en genomtänkt design och innovativt hantverk som ger en unik produkt med lokal förankring har detta UF-företag lyckats med en utformning som är väl integrerad med skärbrädans namn "Lagan".Årets Hantverkare + Tävlingsvärd

Det var en fantastisk dag som genomsyrades av framtidstro, företagande och entreprenörskap, säger Eric Liljendahl, Gnosjö kommun och Markus Brunner på Gnosjöandans näringsliv.


Fakta: Ung Företagsamhet ger barn och ungdomar möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap och har sedan 1980 utbildat gymnasieelever i entreprenörskap.

Fabriksrundan 2024 Hemsidan

Fabriksrundan 2024

04/03/2024

Den 12 oktober är det återigen dags för Fabriksrundan! En unik möjlighet att besöka och shoppa hos några av alla fabriker med välkända varumärken som finns i Gnosjöregionen.

Läs merArrow-right
Familjen Gottfridsson 2023 02 01 (1)

Ellen och Jonatan hittade hem vid sjön mellan skogarna

12/02/2024

Ellen och Jonatan har bott i Ekhult utanför Åsenhöga i snart fem år. Att kunna ge sina barn samma trygga uppväxt som hon själv fått, var en av anledningarna till återflytten för Ellen Gottfridsson.

Läs merArrow-right
20240130 Caroline Olsson Beskuren

Kickstart fick Caroline att starta sitt företag

06/02/2024

En av de som har gått Kickstartprogrammet hösten 2023 är Caroline Olsson. Hon hann knappt flytta in i sitt hus på Töllstorpsområdet, förrän hon var igång med sin verksamhet, Hållbar Hälsa.

Läs merArrow-right
Scence Park Kickstart

Science Parks Kickstartprogram startar 20 februari

01/02/2024

Är du i starten av att bli företagare, eller går i starta-eget-funderingar? Då är Kickstart något för dig. Den 20 februari kickar allt igång.

Läs merArrow-right