Gnosjöbaserade WindowGlass Recycling finalist i ICAs Entreprenörspris 2024

Bland nomineringar från hela Sverige har Emil Falk, som driver WindowGlass Recycling i Gnosjö, blivit utvald som finalist i ICAs Entreprenörspris i kategorin Årets lokala hjälte junior.

19/03/2024

Entreprenörer från hela Sverige har nominerats, och nu är Emil Falk en av fem som kan ta hem prissumman á 100 000 kr.

 

Allt började med ett besök på Gnosjös återvinningscentral. Emil Falk, då 18 år gammal, fick reda på att det svåraste materialet att återvinna idag är fönsterglas. Då glaset sitter ihop med en fönsterram av trä eller aluminium sorteras det ofta som deponi och grävs ned i marken. Emil funderade på en lösning, och idén till företaget WindowsGlass Recycling föddes.

 

Tillsammans med två kompisar tog de fram en prototyp som kunde separera glaset från en fönsterram. Det var en process som krävde mycket tid, tålamod och kapital genom bland annat ett stipendium från XO Foundation. Idag är företaget under full utveckling med en kö av intresserade beställare. Planen är att expandera vidare ut i Europa och sätta Gnosjö på kartan över världsledande företag.

 

–Jag är stolt över att vi på bara 1,5 år inte bara har byggt upp ett framgångsrikt företag, utan också blivit ambassadörer för vår hembygd och Gnosjöandan. I framtiden siktar jag på att fortsätta utveckla företaget. Min dröm är att starta en stor fabrik här i Gnosjö, där vi tillverkar världsledande maskiner och återvinningssystem, säger Emil Falk, vd för WindowGlass Recycling.

 

Och engagemanget har lett till uppskattning. Nu är WindowGlass Recycling alltså en av fem finalister i ICAs Entreprenörspris, i kategorin Årets lokala hjälte junior, som ges till entreprenörer upp till 25 år. ICAs Entreprenörspris delas ut för sjunde året i rad.

 

–Vi på ICA tycker att det är närheten som är storheten, och därför känns det extra roligt att få hylla entreprenörer som gör skillnad i sin egen närhet. Jag är särskilt imponerad av årets unga finalister, deras starka driv och entreprenörskap bådar gott för framtiden, säger Nina Jönsson, vd ICA Gruppen och ordförande för Entreprenörsprisets jury. 

 

ICAs Entreprenörspris delas ut i två kategorier: Årets lokala hjälte och Årets lokala hjälte Junior.

Vinnarna utses genom en öppen omröstning på www.icagruppen.se/entreprenorspriset och av en jury bestående av Nina Jönsson, vd för ICA Gruppen, Tove Jarl, vd för Ung Företagsamhet, Sara Rosengren, professor i företagsekonomi vid Handelshögskolan i Stockholm, Shervin Razani, multientreprenör och känd från SVTs Draknästet samt Henrik Andreasson, ICA-handlare Maxi ICA Stormarknad Mellbystrand.

Emil och hans fem medarbetare ser nomineringen som ett bevis på att hårt slit lönar sig där Emil säger:

"I snart två år har vi jobbat dag och natt med att möjliggöra återvinning av världens alla fönster, att bli nominerad till ICAs Entreprenörspris ger därmed en stor boost av glädje, motivation och erkännande för att vi är på rätt väg"

Gå gärna in och rösta på Emil Falk genom att klicka på länken ovan och så önskar vi Emil lycka till i omröstningen!

UF Mässa, Årets Hantverkare

GKC elever visade upp sina företag på UF-mässa

11/03/2024

Den 29 februari var det UF-mässa på Elmia i Jönköping, ett arrangemang där ungdomar från vårt län visade upp sina företag och tävlade i olika kategorier.

Läs merArrow-right
Fabriksrundan 2024 Hemsidan

Fabriksrundan 2024

04/03/2024

Den 12 oktober är det återigen dags för Fabriksrundan! En unik möjlighet att besöka och shoppa hos några av alla fabriker med välkända varumärken som finns i Gnosjöregionen.

Läs merArrow-right
Familjen Gottfridsson 2023 02 01 (1)

Ellen och Jonatan hittade hem vid sjön mellan skogarna

12/02/2024

Ellen och Jonatan har bott i Ekhult utanför Åsenhöga i snart fem år. Att kunna ge sina barn samma trygga uppväxt som hon själv fått, var en av anledningarna till återflytten för Ellen Gottfridsson.

Läs merArrow-right
20240130 Caroline Olsson Beskuren

Kickstart fick Caroline att starta sitt företag

06/02/2024

En av de som har gått Kickstartprogrammet hösten 2023 är Caroline Olsson. Hon hann knappt flytta in i sitt hus på Töllstorpsområdet, förrän hon var igång med sin verksamhet, Hållbar Hälsa.

Läs merArrow-right