Fritidspedagoger utbildas i entreprenöriellt lärande

I Gnosjö satsas det på att stimulera unga att tänka innovativt och skapande.

03/10/2023

Saxar, klister och färgpennor ligger på borden denna dag på Hillerstorpsskolan. Rebecca Johansson från Ung Företagsamhet Jönköping föreläser och ger fritidspedagogerna uppgifter där de får tänka ut kreativa lösningar på olika problem.

– Unga människor och företagande är ofta förknippat med gymnasieåldern. Men genom dessa studiedagar vill vi ge fritidspedagogerna redskap för att även nå ut till yngre barn. Det entreprenöriella tänkandet behöver finnas med som en naturlig del av det dagliga pedagogiska arbetet på fritidshemmen, säger Rebecca.

Rebeccas föreläsning handlade om olika metoder och arbetssätt som hjälper barnen att utveckla tillit till sin egen förmåga att påverka sitt liv. Mod, samarbetsförmåga och initiativkraft är också egenskaper som är viktiga att stärka. Allt detta har barnen nytta av längre fram i livet, inte minst genom att de blir mer attraktiva på arbetsmarknaden.

– Gnosjö kommun är verkligen en förebild på det här området! Skolledningen har varit drivande i att barn redan i unga år får möjlighet att utvecklas, säger Rebecca.

Ungdrive Masters

Ungdrive Masters

25/09/2023

Sveriges största läger för unga företagare

Läs merArrow-right
230928

Gnosjö klättrar i Svenskt Näringslivs ranking

25/09/2023

När Svenskt Näringsliv förra veckan presenterade årets ranking kan vi konstatera att Gnosjö kommun återigen klättrar i ranking

Läs merArrow-right
Fabriksrundan Bakgrund FB

Fabriksrundan 2023

11/09/2023

Den 14 oktober är det premiär för Fabriksrundan! En heldag där du får unika möjligheter att besöka och shoppa hos några av alla fabriker med välkända varumärken som finns i Gnosjöregionen.

Läs merArrow-right
Gnosjöandan Bricka

Gnosjöbrickan - en produkt som speglar Gnosjöandan

08/09/2023

Ska du ge bort en present? Eller vill du ha en produkt som riktigt skriker Gnosjöandan att skryta med när någon kommer på besök? Köp vår bricka!

Läs merArrow-right