Science Parks Kickstartprogram startar 20 februari

01/02/2024

Fem tillfällen på olika platser i regionen

 

20 februari 17.30 i Vaggeryd

I Vaggeryd handlar träffen om mål, vision, idéutveckling, företagsstart och NABC-modellen. NABC står för Need, Approach, Benefit och Competition. Modellen ger ett stöd för att definiera affärsidén och tänka igenom vilket värde din idé har för de tänkta användarna eller kunderna.

Science Parks affärsutvecklare går igenom hur du utvecklar din idé till en affärsidé. Ni tittar på hur du hittar till dina kunder och vilka kanaler som kan vara lämpliga. Ni ser även på olika affärsmodeller och vad du ska på när du startar företag.

27 februari 17.30 på Hylténs Industrimuseum i Gnosjö

På andra träffen kikar ni på hur man bygger ett starkt varumärke. Nu går ni även igenom hur du får förståelse för hur ditt företags ekonomi fungerar. Chrille Petersson, från Sprint Works AB, lär ut grunden för ett starkt varumärke. Denna kväll handlar även om bokföring och deklaration.

5 mars 17.30 på Gummifabriken i Värnamo

Emilia Sundberg, som är hållbarhetsansvarig på Science Park, hjälper dig att fundera på hur du skapar ett hållbart företag. Den här kvällen handlar även om vad som är viktigt när det gäller avtal och affärsjuridik.

12 mars 17.30 på Enter Gislaved

Martin Harbäck ger dig nycklarna till hur du hittar bästa finansieringen. En av de viktigaste nycklarna är att komma igång med försäljningen. Detta gås igenom under kvällen.

19 mars 17.30 på Science Park Towers i Jönköping

Moderskeppet ger en rolig föreläsning och workshop om digital marknadsföring. Kvällen handlar om hur du använder internet som ditt skyltfönster, hur du kan väcka intresse och skapa värde för dina kunder digitalt.

Anmälan till Kickstart

Anmäl dig på Science Parks webbplats.

IMG 9871N Ljusare

Stark skola med positiv utveckling

01/02/2024

Meritvärdet för niorna i Gnosjö har höjts för tredje året i rad. En positiv trend att vara stolt över. Även hela grundskolan har mycket positiva resultat och är bland de främsta i Sverige.

Läs merArrow-right
Maria Kristiansson Affärsutvecklare

Det är en resa att starta och driva företag

30/01/2024

Maria Kristiansson är affärsutvecklare på Science Park i Gnosjö. Hon kan den lokala marknaden, har nätverket och kunskapen om vad som krävs för att lyckas med sitt företag.

Läs merArrow-right
Lokala Vakten Mix (2)

Bevakningsföretag satsar ytterligare i Gnosjö

23/01/2024

Bevakningsföretaget Lokala Vakten har varit verksamma i Gnosjö sedan hösten 1994. Bolaget har en stark relation till Gnosjö och under åren har relationen till samhället utvecklats och vuxit sig starkare.

Läs merArrow-right
(2) Jan Gustafsson Projektledare Effekt

Jan jobbar för framtidens elförsörjning

22/01/2024

Elektrifieringen av vårt samhälle, framförallt inom industri- och transportsektor, kräver ökad elproduktion och elnätskapacitet.

Läs merArrow-right