Kickstart fick Caroline att starta sitt företag

06/02/2024

En av de som har gått Kickstartprogrammet hösten 2023 är Caroline Olsson. Hon hann knappt flytta in i sitt hus på Töllstorpsområdet, förrän hon var igång med sin verksamhet. I det in- och ombyggda garaget har hon startat sitt företag Hållbar Hälsa.

Caroline är glad för den hjälp det varit att gå Kickstartprogrammet, inför att starta sitt företag inom hälsa.

– Det var ett halvår sedan vi hittade det här fina huset och blev förälskade i det. Genast när jag såg det, tänkte jag, att här skulle jag kunna ha en verksamhet. Samtidigt hittade jag Kickstartprogrammet och kände att det var meningen. Jag har verkligen funderat länge, men nu trycker jag på knappen och startar upp. Maria Kristiansson på Science Park har pushat, stöttat och fått mig att känna att jag klarar det. Därför kör jag igång. Maria har fått mig att se möjligheterna och att våga. Hon har fått mig att se förbi utmaningarna. Jag måste säga det att stödet har varit fantastiskt!

Caroline har läst en utbildning till hälsovägledare På Luleå Tekniska Universitet och är även diplomerad massör.

– Till mig kan man komma om man vill ta hand om och förbättra sin hälsa. Jag erbjuder massage och inom kort mentala träningsmetoder, som mindfulness. Hos mig vill jag att man ska känna att man kan landa och få varva ner. Koppla av från vardagens brus. En plats där hälsa och välmående står i centrum.

Caroline företag är så färskt att hon än så länge bara haft några få kunder. Men hon bokningar har börjat trilla in.

– Jag hoppas att det sprider sig lite genom att kunder pratar om det med andra. Några öppningserbjudanden har jag satt ihop, så att det blir en lite lägre tröskel att komma hit.

Caroline satsar på sin dröm

Att starta företag innebär trots allt alltid en risk.

– Det är så klart en liten risk att starta företag, men jag tror på min idé. Och jag har lite samarbeten på gång. Med närheten till Töllstorps vandringsområde, kommer jag inom kort att erbjuda lugna vandringar i kombination med mindfullness. Jag skulle säga att detta passar vem som helst, oavsett om du bara vill komma ut i naturen och få lära dig att vara mera ”här och nu” eller för dig, som behöver komma tillbaka efter att kanske ha hamnat i stressutlöst sjukdom. Jag har också en lista med företag att kontakta. Några kanske månar extra om sina anställda? Jag har en mobil massagebänk och kommer gärna ut på plats.

En målgrupp för Caroline är de som arbetar på kontor som ofta får spänningar i nacke. Många sitter statiskt under en längre tid eller glömmer att ta pauser för att få återhämtning.

– Hos mig kan man både få massage och ett program för att bli av med värken och spänningarna.

Caroline är glad över att hon själv gav sig chansen att starta eget, vilket alltid varit en dröm.

– Jag kunde inte mycket om bokföring, men nu kan jag det och jag har lärt mig bygga en hemsida och fått i gång ett bokningssystem på webben där kunder lätt kan boka tider. Jag har fått så mycket från Kickstarten, så att jag vågat starta med buller och bång. Jag har kastat mig in i detta! Utan stöttningen och uppbackningen från Maria hade det inte hänt så fort. Kickstarten gav mig hjälp i så många delar med att driva eget. Det har också varit inspirerande och givande att träffa andra, som befinner sig i liknande situation och som står inför samma typ av utmaningar, även om man verkar inom helt olika branscher. Det var Kickstarten som fick mig att våga. Jag såg vad jag kan, vad jag redan har i kompetens och att ta den där drömmen och göra verklighet av den.

Anmälan till Kickstart i vår

Vårens Kickstartprogram startar 20 februari. Du kan anmäla dig på Science parks webbplats.

Scence Park Kickstart

Science Parks Kickstartprogram startar 20 februari

01/02/2024

Är du i starten av att bli företagare, eller går i starta-eget-funderingar? Då är Kickstart något för dig. Den 20 februari kickar allt igång.

Läs merArrow-right
IMG 9871N Ljusare

Stark skola med positiv utveckling

01/02/2024

Meritvärdet för niorna i Gnosjö har höjts för tredje året i rad. En positiv trend att vara stolt över. Även hela grundskolan har mycket positiva resultat och är bland de främsta i Sverige.

Läs merArrow-right
Maria Kristiansson Affärsutvecklare

Det är en resa att starta och driva företag

30/01/2024

Maria Kristiansson är affärsutvecklare på Science Park i Gnosjö. Hon kan den lokala marknaden, har nätverket och kunskapen om vad som krävs för att lyckas med sitt företag.

Läs merArrow-right
Lokala Vakten Mix (2)

Bevakningsföretag satsar ytterligare i Gnosjö

23/01/2024

Bevakningsföretaget Lokala Vakten har varit verksamma i Gnosjö sedan hösten 1994. Bolaget har en stark relation till Gnosjö och under åren har relationen till samhället utvecklats och vuxit sig starkare.

Läs merArrow-right