Industrinatten 2022

18/10/2022

Den 12 oktober genomfördes året upplaga av Industrinatten. En dag för att lyfta industrin och branschens inflytande i regionen och Sverige.

Under dagen fick alla elever i årskurs 8 i Gnosjö kommun chansen att besöka våra företag för att se hur arbetslivet kan se ut. Gnosjöeleverna bussades till Axelent, Liljas plast och Thule i Hillerstorp medan Hillerstorpseleverna bussades till Falks metall, Garo, Gnosjö Automatsvarvning och Gnosjö Laserstans.

På plats fick de lyssna till företagare och medarbetare samt se hur det är att jobba inom industrin. Dessutom fick de ta del av och se hur Gnosjöandan faktiskt är högst levande och på riktigt.

Dagen uppskattades av såväl elever som lärare och företagen som tog emot dem. Från Gnosjöandans sida är vi är glada att vi har etablerat Industrinatten som ett koncept i vår kommun. Att knyta band mellan skola och näringsliv är en viktigt uppgift för framtida kompetensförsörjning. Inte minst i en industritung kommun som Gnosjö.

Vi hoppas att flera av de elever som har fått besöka våra företag blir nyfikna och väljer att ta en anställning i det lokala näringslivet i framtiden.

Lucas Rundén Till Emax

Gnosjöandan uppmärksammar ung entreprenör med stipendium

17/06/2022

Som en del i vår satsning på ungt entreprenörskap delar Gnosjö kommun tillsammans med Gnosjöandans Näringsliv ut ett stipendium till en ung entreprenör för att uppmärksamma och stärka entreprenörskapet.

Läs merArrow-right
Bussen Jkpg Hillertsorp Gnosjö

Det blev en busslinje – och en lyckad sådan!

21/04/2022

Det senaste året har näringslivet tillsammans med kommunen och enskilda företag lagt ner stort engagemang och hjärta i att få till en busslinje mellan Jönköping – Hillerstorp – Gnosjö.

Läs merArrow-right
GNOSJO BRAND 210906 7882 Bleu 4K

Ett lyckat årsmöte

12/04/2022

Den 30 mars hade Gnosjöandans Näringsliv årsmöte på Köket i Gnosjö. Tillsammans var vi 40 personer som åt en god middag tillsammans. En kväll med tema - Gnosjöregionen kommer att bli Sveriges framsida.

Läs merArrow-right