Angela Nydén Sandqvist

Bor och verkar mitt i Gnosjöandans centrum

06/03/2022

Angela Nydén Sandqvist bor och verkar mitt i Gnosjöandans centrum. Till vardags är hon med och utvecklar Vestbo Emballage som arbetsplats och med sin nyfikenhet och vilja att göra näringsliv och Gnosjöandan som plats ännu bättre trädde hon för ett år sedan in styrelsen för Gnosjöandans Näringsliv. Idag engagerar hon sig i skolan och vill vara med och skapa synergier mellan skola och näringsliv.

Vad är Gnosjöandan för dig?
Gnosjöandan för mig är en livsstil och ett entreprenörskap som många av oss växer upp med och som många av de som verkar i vår region lever med. Det är också något de flesta ser som en självklarhet att föra vidare.

Kort och gott är Gnosjöandan som ett stort spindelnät av nätverkande relationer som lever dygnet runt genom engagemang i varandras företagande eller andra intressen. Gnosjöandan lever av erfarenheter från den äldre generationen men bygger vidare på nytänkande och nyfikenhet från den yngre generationen. Att utvecklas tillsammans eller att våga satsa själv.

Gnosjöandan 3

Varför väljer du att engagera dig i näringslivet?
Jag är nyfiken på att lära mig nya saker och gillar citatet ”endast den som sover gör inga fel”. Om vi tillsammans kan jobba för att hjälpa företagen och bygden att må väl så vill jag gärna engagera mig för en framtid där människor vill bo och verka.

Vad gör du när du inte sysslar med att utveckla näringslivet?
Då jobbar jag i stället med att utveckla och driva min arbetsplats framåt tillsammans med mina medarbetare. Rätt person på rätt plats där personlig service och engagemang är en stor uppgift i vår dagliga anda. Att verka i Gnosjö kommun innebär oavbrutet nya utmaningar och erfarenheter då behoven ändras snabbt när nya produkter ska tillverkas och hanteras. Men det är också det som gör Gnosjöandan högst levande.

Du har valt att bosätta dig i kommunen - vad är det bästa med platsen?
Närheten till naturen. Den erbjuder tystnad och återhämtning samtidigt som det finns många platser och aktiviteter som inbjuder till utmaningar och sociala möten. Här finns det mesta.

Beskriv Gnosjöandan med ett ord.
Tillsammans.

Gårö Team

Gårö Plåtprodukter

25/02/2022

Gårö Plåtprodukter bedriver sedan 1998 sin verksamhet i Gnosjö. På Gårö bearbetar man tunnplåt i en modern maskinpark som tillåter såväl stansning som bockning, pressning, svetsning och montering.

Läs merArrow-right
Humlagård Gnosjö

Humlagård - ett mysigt krypin mitt i centrum

09/02/2022

Carolina Smedberg är uppvuxen på en gård i Humla. Idag är den gamla familjegården hjärtat i hennes nystartade verksamhet – Humlagård. Ett ekologiskt café mitt i centrala Gnosjö.

Läs merArrow-right
Brännehylte Handelsträdgård

Brännehylte Handelsträdgård

09/02/2022

Annika Natzén driver den färgstarka och blomstrande handelsträdgården i Brännehylte utanför Hillerstorp. I butiken finns ett brett sortiment av växter och tillbehör för såväl hem som trädgård.

Läs merArrow-right