Gårö Plåtprodukter

Nya satsningar och egna produkter

25/02/2022

Gårö Plåtprodukter bedriver sedan 1998 sin verksamhet i Gnosjö. På Gårö bearbetar man tunnplåt i en modern maskinpark som tillåter såväl stansning som bockning, pressning, svetsning och montering. Daniel Petersson är vd på bolaget och jobbar ständigt för att Gårö ska vara en modern arbetsplats.

Vad är Gnosjöandan för dig?
Framförallt tycker jag att Gnosjöandan står för närhet och smarta lösningar. Här ordnar vi allt och kan tack vare företagsfloran i vår region vara helhetsleverantörer av det allra mesta. Jag upplever att det är helt unikt och inte går att hitta någon annanstans. Jag är uppväxt i det här klimatet och har verkat här hela mitt liv så man vet vem man ska vända sig till i olika frågor. Och skulle man inte veta vem man ska vända sig till så finns det alltid någon annan som kan svara på den frågan.
Jag skulle säga att vi är kluriga här nere och verkar nära varandra. Dessutom tycker alla att det är kul att hjälpa till när man kan.

Gårö Produktion

Under 2019 valde ni att satsa på badrum, något som skiljer sig en del från er tidigare verksamhet. Lite galet kan man kanske tycka men samtidigt lite typiskt Gnosjöandan, eller?
Ja, det skulle man nog kunna säga. Det är inte bara vi som satsar på det oväntade. Det hör Gnosjöandan till att vara lite galen och oförutsägbar.

Redan 2012, under Elmia Subcontractor, skrev vi kontrakt med en ny kund inom just badrumsinredning. Vi skulle tillverka badrumsskåp i metall som sedan skulle monteras och levereras från kundens fabrik. Redan på den tiden kände vi att det skulle vara roligt att utveckla verksamheten och gå från att vara enbart en legotillverkare till att också ha våra egna produkter. Under åren plockade vi därför hem monteringen av badrumsskåpen till Gnosjö och har så småningom också förvärvat bolaget helt. Sedan 2019 har vi roddat hela badrumsverksamheten i Gnosjö och har efter hand också öppnat säljkontor i både Linköping och Malmö.

Ni har gjort en halvgalen satsning. Får vi se mer sådant framåt?
Vi får se vad framtiden har att erbjuda. Vi har precis plockat hem Laggo Stegteknik till Gnosjö som numera är ett helägt dotterbolag till Gårö Plåtprodukter. Framåt ska vi effektivisera och modernisera den verksamheten också.

Beskriv Gnosjöandan i ett ord.
Samarbete.

 

Besök hemsidan eller kontakta Daniel Petersson för mer information. 
Daniel.Petersson@gppab.se
www.gppab.se

Gnosjöandan 3

Angela Nydén Sandqvist

06/03/2022

Angela Nydén Sandqvist bor och verkar mitt i Gnosjöandans centrum. Till vardags utvecklar hon Vestbo Emballage som arbetsplats och för ett år sedan trädde hon in i styrelsen för Gnosjöandans Näringsliv.

Läs merArrow-right
Humlagård Gnosjö

Humlagård - ett mysigt krypin mitt i centrum

09/02/2022

Carolina Smedberg är uppvuxen på en gård i Humla. Idag är den gamla familjegården hjärtat i hennes nystartade verksamhet – Humlagård. Ett ekologiskt café mitt i centrala Gnosjö.

Läs merArrow-right
Brännehylte Handelsträdgård

Brännehylte Handelsträdgård

09/02/2022

Annika Natzén driver den färgstarka och blomstrande handelsträdgården i Brännehylte utanför Hillerstorp. I butiken finns ett brett sortiment av växter och tillbehör för såväl hem som trädgård.

Läs merArrow-right