Carl-Johan Magnusson

Vill vara med och utveckla bygden

16/05/2022

Carl-Johan Magnusson är till vardags fabrikschef på Axelent i Hillerstorp. Han är engagerad i näringslivet och sedan april i år också ledamot i Gnosjöandans Näringslivs styrelse. Med sin erfarenhet och kompetens hoppas han kunna bidra till näringslivets fortsatta tillväxt och utveckling.

Vad är Gnosjöandan för dig?
Gnosjöandan för mig är att vara mån om sitt ursprung och sitt sociala ansvar. Man ser sig som en del av ett större sammanhang och tar ansvar för att samverka med andra bolag i bygden. Dessutom hjälper man gärna grannen om man kan. Det är drivna och engagerade människor, som är orädda att prova nya saker och metoder med ett ”framåtlutat” tankesätt, som gör att Gnosjöandan fortfarande lever och utvecklas.

Varför väljer du att engagera dig i näringslivet?
För mig handlar det om att kunna bidra utifrån min erfarenhet och kompetens. Men även att få möjlighet att lära mig mer och bidra till att skapa förutsättningar för fortsatt tillväxt och utveckling. Jag brinner för hur gör vi bygden än mer attraktiv, både nu och för kommande generationer, vad gäller såväl invånare som arbetstagare och arbetsgivare.

Carl Johan Magnusson Axelent

Vad innefattar dina vardagliga arbetsuppgifter och hur tycker du det är att verka i Gnosjö kommun?
Min roll som fabrikschef på Axelent AB är ganska övergripande och kan omfatta det mesta. Till största del handlar det om produktion och logistik med fokus på att utvecklas i alla led. Med vår effektiva produktion i Hillerstorp och våra fantastiska leverantörer i närområdet når vi ut med våra produkter på en global marknad. Samarbete och goda relationer gör det möjligt att verka lokalt men samtidigt nå globalt. Jag ser stora fördelar och möjligheter med att verka i Gnosjö kommun. Här finns en bred kompetens, vilja, envishet, samarbetsvilja, ett driv och engagemang som gör att allt är möjligt.

Du bor också i kommunen - vad är det bästa med platsen?
Jag och min familj bor i den norra delen av kommunen, ca en och halv mil från Gnosjö tätort, på en plats där det kan bli helt tyst och lugnt vilket vi uppskattar. Det kanske kan tyckas avlägset men jag känner att det mesta man behöver finns inom rimligt avstånd. Jag sätter stort värde i friheten och närheten till naturen som också är det som gjort att vi har valt att bosätta oss på landet.

Beskriv Gnosjöandan med ett ord.
Framåtlutad.

Gnosjöandan 3

Angela Nydén Sandqvist

06/03/2022

Angela Nydén Sandqvist bor och verkar mitt i Gnosjöandans centrum. Till vardags utvecklar hon Vestbo Emballage som arbetsplats och för ett år sedan trädde hon in i styrelsen för Gnosjöandans Näringsliv.

Läs merArrow-right
Gårö Team

Gårö Plåtprodukter

25/02/2022

Gårö Plåtprodukter bedriver sedan 1998 sin verksamhet i Gnosjö. På Gårö bearbetar man tunnplåt i en modern maskinpark som tillåter såväl stansning som bockning, pressning, svetsning och montering.

Läs merArrow-right
Humlagård Gnosjö

Humlagård - ett mysigt krypin mitt i centrum

09/02/2022

Carolina Smedberg är uppvuxen på en gård i Humla. Idag är den gamla familjegården hjärtat i hennes nystartade verksamhet – Humlagård. Ett ekologiskt café mitt i centrala Gnosjö.

Läs merArrow-right