Vision: Noll Deponi

Leader projekt

04/11/2022

Projektsyfte:
Syftet med projektet är att hitta en metod för att kunna återvinna fönsterglas istället för att deponera som sammansatt avfall.

Projektmål:
Målet med projektet är att genomföra en förstudie och pilot för att utveckla en säker och effektiv metod för att separera fönster från karm och visa att metoden är tekniskt genomförbar.

Varför projektet fått stöd, motivering:
LAG och Jordbruksverket bedömer att din ansökan ryms och prioriterats inom leaderområdets utvecklingsstrategi och är förenlig med gällande lagstiftning. LAG har prioriterat projektet därför att på UF-företagets Noll Deponi UF:s initiativ kan en idé om att hitta en lösning på ett gammalt miljö- och återvinningsproblem bli verklighet; att återvinna fönsterglas. Efter platsstudier på återvinningsanläggningar och samtal med olika aktörer i byggledet och inom industrin är arbetet nu framme vid att genomföra en reell förstudie. En efterlängtad lösning kan komma att förvandla deponimaterial till ny glasråvara.

Loggor LAG
GNOSJO BRAND 210906 6110 Flare 4K

Industrinatten 2022

18/10/2022

Den 12 oktober genomfördes året upplaga av Industrinatten. En dag för att lyfta industrin och branschens inflytande i regionen och Sverige.

Läs merArrow-right
Lucas Rundén Till Emax

Gnosjöandan uppmärksammar ung entreprenör med stipendium

17/06/2022

Som en del i vår satsning på ungt entreprenörskap delar Gnosjö kommun tillsammans med Gnosjöandans Näringsliv ut ett stipendium till en ung entreprenör för att uppmärksamma och stärka entreprenörskapet.

Läs merArrow-right
Bussen Jkpg Hillertsorp Gnosjö

Det blev en busslinje – och en lyckad sådan!

21/04/2022

Det senaste året har näringslivet tillsammans med kommunen och enskilda företag lagt ner stort engagemang och hjärta i att få till en busslinje mellan Jönköping – Hillerstorp – Gnosjö.

Läs merArrow-right
GNOSJO BRAND 210906 7882 Bleu 4K

Ett lyckat årsmöte

12/04/2022

Den 30 mars hade Gnosjöandans Näringsliv årsmöte på Köket i Gnosjö. Tillsammans var vi 40 personer som åt en god middag tillsammans. En kväll med tema - Gnosjöregionen kommer att bli Sveriges framsida.

Läs merArrow-right